03.08.2020
Andrei Nastase a depus astazi o sesizare la Procuratura Generala pe faptul ca Igor Dodon l-a numit "presedinte" pe Vadim Krasnoselski

Liderul Platformei DA, Andrei Nastase, a depus astazi o sesizare la Procuratura Generala privind faptul ca Igor Dodon l-a numit „presedinte” pe liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, in cadrul intrevederii pe care cei doi au avut-o, recent, la vila prezidentiala de la Condrita.

“Incep saptamana cu o sesizare la Procuratura Generala pe marginea actului imoral si anticonstitutional al presedintelui Dodon de recunoastere a lui Krasnoselski drept presedinte al unei bucati din teritoriul Republicii Moldova, ocupat de fortele separatiste. Este o ilegalitate, care, coroborata cu operatiunea “Bolisoi paket” si tentativa de federalizare a tarii pe care le-am deconspirat inca in 2018, constituie un act de tradare de tara si un grav atentat la statul Republica Moldova, care potrivit art.1 din Constitutie este un stat suveran si independent, unitar si indivizibil. In timp ce politicienii oportunisti si populisti, ghidati de calauzele lor externe au preferat sa taca, eu am ales sa actionez. Si asa voi face mereu, pentru ca presedintele Republicii Moldova trebuie sa fie, conform art. 77 din Constitutie, garantul suveranitatii, independentei nationale, al unitatii si integritatii teritoriale, nu un tradator ordinar de tara,” a scris Andrei Nastase. 

Recent, Igor Dodon l-a numit pe liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, “presedinte al Transnistriei” in cadrul intrevederii dintre cei doi, care a avut loc pe 28 iulie, la vila prezidentiala de la Condrita. 

Reprezentantii institutiei prezidentiala ne-au spus ca expresia utilizata tine de un context protocolar si nu se extinde asupra starii politice privind statul  regiunii transnistrene. 

Articole din aceeasi categorie