03.10.2022
Analist roman, despre riscul destabilizarii politice si protestele din centrul Chisinaului, la emisiunea In PROfunzime: „Este o teama a institutiilor. Asta spune despre cat de fragila este politica din Moldova”

Tipul de protest unde poti dovedi ca unii protestatari sunt finantati, cumparati si in continuare li se permite sa protesteze, asta spune mai degraba despre o teama a institutiilor, sustine Armand Gosu. Analistul si istoricul roman a declarat in cadrul emisiunii In PROfunzime ca riscul destabilizarii politice in Moldova ar trebui luat in serios. 

„Aceste lucruri sunt serioase pentru ca institutiile de la Chisinau sunt foarte fragile, situatia politica din Moldova este foarte fragila pentru ca intr-un alt context normal, nu ar fi trebuit asta nici stire sa fie. Cum adica cateva sute de oameni vin si ocupa trotuarul in centrul Chisinaului? Tipul asta de protest unde poti dovedi ca unii protestatari sunt finantati, cumparati si in continuare li se permite sa protesteze, asta spune mai degraba despre o teama a institutiilor. Daca se intoarce baiatul acela din Israel si ne da peste degete, daca vine Putin? Asta spune ceva nu de bine despre institutiile din Moldova, despre felul in care se face politica in Moldova, despre cat e de fragila situatia economica si politica din Moldova”, a spus Armand Gosu. 

Membrii partidului SOR au protesteaza de cateva saptamani in fata Presedintiei. Acolo, zeci de oameni dorm in corturi, in strada. Acestia au spus ca vor sta in fata Presedintiei si a Parlamentului pana cand guvernarea nu-si va da demisia pentru ca sunt nemultumiti de cresterea preturilor din tara noastra. Acestia au cerut demisia Maiei Sandu, Nataliei Gavrilita si Igor Grosu.

Responsabilii de la Presedintie nu au comentat protestul, iar vicepremierul Andrei Spinu a scris pe pagina sa de facebook ca protestul este organizat de hoti.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie