17.01.2020
Americanii l-ar fi ajutat pe Vlad Plahotniuc sa ajunga in Statele Unite, dupa ce democratii au cedat puterea in stat. Asta ca ulterior sa-l declare indezirabil. Declaratii facute de Ion Sturza la InPROfunzime - VIDEO
Americanii l-ar fi ajutat pe Vlad Plahotniuc sa ajunga in Statele Unite, dupa ce democratii au cedat puterea in stat. Asta ca ulterior sa-l declare indezirabil. O spune fostul premier, Ion Sturza, care a mentionat ca Plahotniuc ar fi platit sume uriase pentru a se refugia in Statele Unite. Ambasada SUA la Chisinau nu a comentat deocamdata.

Ion Sturza afirma ca autoritatile americane au stiut despre ilegalitatile comise de Vlad Plahotniuc, dar l-au sanctionat abia acum o saptamana.  

Ion STURZA, EX- PREMIER AL REPUBLICII MOLDOVA: “Bineinteles ca se stia tot, cine si ce rol a jucat in anturajul lui, toate tranzactiile. Am avut o discutie cu cineva de la Mi6, le spuneam ca pe aici se spala bani. Zice dl Sturza de ce sa ne facem probleme, banii vin la noi banii nu se duc de la noi.” 

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: “De ce acum aceasta decizie a Statelor Unite?” 

Ion STURZA, EX- PREMIER AL REPUBLICII MOLDOVA: “Plahotniuc a avut suportul conservatorilor americani si al unor grupe de lobisti fiind platiti foarte bine. Au promovat imaginea lui Plahotniuc prezentandu-l ca pe o victima.”

Potrivit lui Ion Sturza, Plahotniuc si-ar fi pregatit plecarea in Statele Unite inca dupa alegerile din februarie, anul trecut. 

Ion STURZA, FOSTUL PREMIER AL REPUBLICII MOLDOVA: “Cred ca a fost o parte a deal-ului de a se retrage dupa discutia cu ambasadorul Statele Unite. Dar stiti cum americanii pana la un moment dat iti ofera garantie, dupa aceea esti pe cont propriu.” 

Anterior, ambsadorul Statelor Unite la Chisinau, Dereck Hogan, spunea la emisiunea “In Profunzime” ca Plahotniuc nu a primit niciun fel de garantie din partea americanilor.

Articole din aceeasi categorie