03.07.2020
"Am vazut in aceste zile bucurie infantila la unii deputati". Vlad Batrancea, despre faptul ca sedinta Parlamentului a fost boicotata din nou - VIDEO

Deputatul PSRM, Vlad Batrancea, spune ca in spatele boicotului sedintei de astazi a Parlamentului sta Candu, SOR si Plahotniuc, totul pentru a bloca activitatea Guvernului, pentru a destabiliza situatia politica si pentru a bloca institutiile de drept. In sedinta de astazi, Guvernul urma sa prezinte modificarile la patru proiecte de legi pentru care si-a asumat raspunderea.

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: "Trebuie sa constat ca Guvernul in actiunile sale a avut o logica ireprosabila. Dincolo de interesele de partid, noi avem responsabilitate fara de cetateni. Ne pare rau ca colegii din Blocul ACUM s-au aliniat benevol mesajului lui Candu si SOR. Guvernul a venit cu initiative constitutionale, care este problema?"

Deputatul spune ca in spatele la tot ce se intampla sta Andrian Candu, Partidul SOR si Vlad Plahotniuc pentru a bloca activitatea Guvernului, pentru a destabiliza situatia politica si pentru a bloca institutiile de drept, inclusiv activitatea Procuraturii Generale.

Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: "Nu putem  intelege de ce un numar de cetateni sustin si se aliniaza mesajului lui Candu si SOR. Am vazut in aceste zile bucurie infantila la unii deputati din Parlament. Nu putem intelege care este motivul bucuriei? Acest Parlament nu este functional si noi nu ne temem de alegeri anticipate."

Socialistul s-a adresat colegilor sai din Parlament, indemandu-i macar sa se prezinte la sedinta pentru a-si exprima nemultumirea. "Nu va aliniati comportamentului lui Candu si SOR, intrati si argumentati, aveti propriul comportament", adauga Batrancea.

Nici astazi nu a avut loc sedinta parlamentului, din lipsa de cvorum. Din 101 de deputati, s-au prezentat doar 49 de parlamentari, socialistii si democratii. La fel ca si ieri, deputatii de la PRO Moldova, SOR, PAS si Platforma DA au boicotat intrunirea, nemultumiti ca Guvernul a vrut sa-si asume raspunderea pentru patru proiecte de lege de modificare a bugetului.

Ceilalti deputati au boicotat atat sedinta de ieri, cat si cea de asta. 

Articole din aceeasi categorie