13.08.2020
Alexandru Slusari propune marirea compensatiilor pentru agricultorii afectati de secata: "Am avut discutii aprinse, dar am identificat solutii" - VIDEO

Deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, a anuntat ca in cadrul discutiilor intre PAS, Platforma DA, PD si PSRM a fost propusa marirea compensatiilor pentru agricultori afectati. Totodata, Slusari a mentionat ca discutiile au fost aprinse pe alocuru din cauza diferentelor de  abordari.

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT PLATFORMA DA: "Am avut un program intensiv, cu intalniri cu premierul, ministrul finantelor si altii.

Foarte multe discutii, pe alocuri aprinse, am avut diferente de abordari. Dar am identificat solutii:"

De asemenea, Slusari a subliniat ca Platforma DA este solidara cu protestele agricultorilor si spune ca acestea sunt justificate. El a mentionat despre trei probleme: 

-Lipsa finantarii;

-Reesalonarea datoriilor fata de creditori privati;

-Probleme cu impozitele.

Ce tine de solutii, Slusari spune ca la finantare poate fi simplificata subventionarea creditelor si sa nu fie sustras din circuitul financiar banii de la agricultori la achitarea creditelor. Totodata, deputatul zice ca ar putea fi scoasa conditia prezentarii certificatului de restanta.

Iar cel mai important este marirea compensatiilor, in special pentru cei afectati din prima grupa: grau, orz, rapita.

Articole din aceeasi categorie