06.05.2021
Alexandru Slusari cere de la Guvern si ASP revizuirea urgenta a tarifelor: "Inainte de a demisiona, guvernul Chicu a lasat o bomba cu ceas" / DOC

Deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari a declarat ca inainte de plecare lui Ion Chicu a fost modificata metodologia de formare a tarifelor pentru serviciile Agentiei Serviciilor Publice, iar ca rezultat unele tarife vor creste de cateva ori. In acest sens el a cerut de la Guvern si ASP revizuirea urgenta a tarifelor.

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT PLATFORMA DA: "Jecmanirea cetatenilor si a agentilor economici continua. Inainte de a demisiona, guvernul Chicu a lasat o bomba cu ceas. La 22 decembrie 2020 executivul aproba Hotararea nr. 966, care, sub paravanul modificarii metodologiei de formare a tarifelor pentru serviciile Agentiei Serviciilor Publice (ASP), care prevede ca majoritatea acestor tarife creste de cateva ori.

Modificarile intra in vigoare treptat, tocmai in perioada campaniei electorale. Din 4 mai brusc au crescut tarifele la serviciile cadastrale si eliberarea documentelor de stare civila. Din 1 iulie vor intra in vigoare noile tarife la eliberarea actelor de identitate.

De exemplu, tariful pentru eliberarea extrasului din Registrul bunurilor imobiliare a crescut de la 51 la 130 lei. Serviciile pentru inregistrarea primara a bunurilor imobiliare s-au scumpit de 2-3 ori. Eliberarea certificatului/duplicatului privind starea civila devine pentru cetateni mai scumpa de aproape 6 ori.

Azi, in numele Platformei DA, am cerut de la guvernul interimar si aceasta ASP, in frunte cu omul tandemului Nichiforciuc/Andronache, explicatii si revizuirea urgenta a tarifelor. Este o bataie de joc fata de tara afectata puternic de criza social-economica."

Articole din aceeasi categorie