18.03.2024
Alexandru Flenchea si Andrei Curararu, despre presupusul atac militar din regiunea transnistreana, la emisiunea In Profunzime: „Nu au fost niciun fel de reactii sau informatii oficiale de la Tiraspol”

Expertul WatchDog, Andrei Curararu, sustine ca in urma unor verificari a imaginilor video cu o presupusa drona care ar fi lovit ieri un elicopter Mi-8 la o unitate militara din regiunea transnistreana, a fost depistat ca acestea sunt trucate. Totodata, fostul ministrul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea, este de aceeasi parere si spune ca daca ar fi fost un atac real, asa-zisele autoritati din stanga Nistrului era sa vina cu reactii si sa fie ridicat nivelul de alerta. Declaratiile au fost facute in cadrul emisiunii In Profunzime. 

Alexandru FLENCHEA, FOSTUL MINISTRUL PENTRU REINTEGRARE:„Nu a fost ridicat nivelul de alerta, daca reiesim din ipoteza unui atac terorist, nu au fost niciun fel de reactii sau informatii oficiale de la Tiraspol. Sedinta operativa de luni dimineata deschisa de Krasnoselski, niciun cuvant despre acest incident. Nu a fost nicio reactie a Federatiei Ruse. Comentariul Mariei Zaharova aici nu merge.”

Lorena BOGZA, PREZENTATOARE PRO TV: „Din imagini am vazut ca ardea ceva dedesubtul elicopterului...”

Alexandru FLENCHEA, FOSTUL MINISTRUL PENTRU REINTEGRARE:In primul rand nu avem confirmata autenticitatea acestor imagini.”

Andrei CURARARU, EXPERT WATCHDOG: Primul lucru pe care l-am facut noi - am verificat imaginile statice si am vazut acolo alteratii, pe care le-am depistat prin doua mecanisme diferite, dupa care timp de 6 ore am vazut reportajele pe twitter in care au fost verificate si imaginile video, se vede cum acesti pixeli se misca, apar, dispar. De ce sunt alterate imaginile, poate sa fie mai multe elemente. Am vazut si reactia celor de la Reintegrare si ne-am dat seama ca a fost o facatura, cum a mai fost.”

In acest weekend, presa din stanga Nistrului a anuntat ca o drona kamikaze ar fi lovit un elicopter Mi-8 ce stationa pe teritoriul unei unitati militare fara sa faca victime. Biroul politici de reintegrare nu a confirmat presupusul atac, spunand ca incidentul este o tentativa de a provoca panica in regiune.

Citeste si : „Imaginile cu o presupusa drona care ar fi lovit ieri un elicopter Mi-8 la o unitate militara din regiunea transnistreana ar fi fost trucate.” Explicatiile expertilor - VIDEO

Anterior, autoritatile de la Chisinau, dar si experti de la Institutul pentru Studiul Razboiului, au avertizat ca Rusia va folosi regiunea transnistreana pentru a provoca destabilizari in Republica Moldova inaintea alegerilor prezidentiale si pentru a compromite parcursul european al tarii. 

De la inceputul razboiului in Ucraina, mai multe provocari au avut loc in stanga Nistrului, autoritatile separatiste acuzand Kievul, dar fara sa prezinte probe. Oficialii din Ucraina au negat orice implicare in incidentele prezentate de Tiraspol.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Articole din aceeasi categorie