17.06.2020
Alexandr Slusari spune ca Maia Sandu este exigenta cu colegii sai din fostul Blocul ACUM: "Solicitam colegilor de la PAS sa se pronunte public si responsabil cu privire la sustinerea guvernarii, asumate de Platforma DA"

Deputatul PPDA, Alexandr Slusari, spune ca Maia Sandu este exigenta cu fostii colegi din Blocul ACUM si nu se pronunta referitor la sustinerea guvernul propus de PPDA pe care vor sa-l formeze.

Alexandr SLUSARI, DEPUTAT PPDA: "Ianuarie 2015. Maia Sandu fara vreo conditionalitate voteaza pentru Adrian Candu in calitate de presedinte al Parlamentului. Acest lucru s-a produs dupa ce toata lumea cunostea deja ca miliardul a fost furat de la oameni.

Februarie 2015. Guvernul Gaburici, din care facea parte si Maia Sandu, este votat de PD, controlat de Plahotniuc.

Octombrie 2016. Andrei Nastase si Platforma Demnitate si Adevar, in mod NECONDITIONAT o sustin pe doamna Sandu in alegerile pentru functia de Presedinte.

Iunie 2019. Platforma DA sustine public si NECONDITIONAT ideea guvernului minoritar autopropus si condus de Maia Sandu, fara a o intreba daca are sau nu 51 de voturi, inclusiv de la un grup de socialisti, implicati in cazul Bahamas.

Noiembrie 2019. Maia Sandu, fara consultarea politica in cadrul Blocului ACUM, decide sa-si asume raspunderea pentru modificarea legii cu privire la selectarea procurorului general, dupa esecul dintr-un concurs declarat recent neconstitutional. Guvernul este demis, iar DA si PAS sunt trimise in opozitie, pierzand posibilitatea prezentarii bugetului solidaritatii si majoritatea comisiilor parlamentare, presedintia celor mai importante dintre ele (securitatea statului, buget si finante, externe si drept) detinuta doar datorita lui Andrei Nastase. Din cauza aceleiasi cedari Platforma DA si PAS pierde si influenta politica in 2/3 din consiliile raionale.

Iunie 2020. Avem guvernul Chicu. Cel mai necompetent si nenorocit executiv din istoria Republicii Moldova, care a esuat lamentabil in gestionarea crizei pandemice si a amplificat criza social-economica. Citatul nu-mi apartine. Daca nu-l demitem, atunci acest staff electoral al lui Dodon va guverna tara cel putin pana in primavara lui 2021 si va organiza nu doar scrutinul prezidential, ci si alegerile parlamentare anticipate.

Platforma DA timp de o luna solicita sprijin public de la PAS pentru un alt guvern, unul competent, credibil, un guvern anticriza, proeuropean si antioligarhic. Noi singuri ne propunem ca acest executiv, deja etichetat un guvern de sacrificiu, sa fie sustinut cu peste 51 de voturi cu exceptia gruparii Sor, in componenta lui categoric nu vor fi inclusi reprezentantii grupului Pro Moldova si sa nu fie construita nicio alianta. Deputatii urmeaza sa voteze doar pentru programul de guvernare si un cabinet de ministri profesionisti si integri, capabili sa gestioneze situatia extrem de dificila in care se afla tara. Adica propunerea Platformei DA nu are nimic de a face cu alianta cu dracul, pe care altii erau deja gata sa o faca.

Dar, constatam ca, in mod subit, doamna Sandu este mult mai exigenta fata de colegii sai din fostul bloc ACUM si ne zice ca, de facto, este de acord sa ramana la putere Guvernul Chicu, daca Platforma DA nu obtine un mesaj public de sprijin din partea PD. Intelegem si noi foarte bine ca fara marea parte a deputatilor din Partidul Democrat nu poate fi instaurat alt cabinet de ministrii. Cunoastem precis ca fractiunea PD, cu exceptia a 2-3 persoane, sa simte foarte incomod in coalitia cu Dodon. Dar vazand pozitia PAS, putem astepta, cu probabilitatea de 99 % ca, in asemenea conditii cei din Partidul Democrat vor spune ca Platforma DA nu are suport nici macar de la cel mai apropiat partid ideologic, membru in familia popular -europeana. Cercul este inchis. Dodon si Chicu pot dormi linistit si pot fura mai departe cel putin pana in campania electorala, cand vor fi iar inundati de criticile sonore ale opozitiei. Dar daca pozitia colegilor nostrii de la PAS ramane intacta, de acum incolo criticile lor, adresate guvernului Chicu-Dodon nu stiu daca vor mai conta si daca vor mai avea vreo credibilitate.

Platforma DA reitereaza ca politic suntem contra cronometrului si solicita inca o data colegilor de la PAS sa se pronunte public si responsabil cu privire la sustinerea guvernarii, asumate de Platforma DA, cu toate conditiile enuntate mai sus. Suntem gata in orice clipa sa discutam programul de guvernare si garnitura cabinetului de ministrii".

Articole din aceeasi categorie