25.11.2020
Alexandr Slusari, despre proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021: "Aceasta politica este profund anti-agrara"

Vicepresedintele Parlamentului, Alexandr Slusari, spune ca proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2021 prevede o politica anti-agrara si o interventie nejustificata in competentele autonomiei locale.

"Majorarea TVA pana la 12 %, in conditiile cand preturile la productia agricola sunt controlate de cateva companii mari, ar fi o povara suplimentara de zeci de milioane de lei pentru intreprinderile mici si mijlocii din sectorul agrar. Micsorarea TVA la fertilizanti si pesticide fara garantii ca aceste produse se vor ieftini pentru agricultori, iarasi, doar agraveaza situatia financiara a gospodariilor agricole la capitolul TVA. In urma acestei modificari au de castigat doar agroholdingurile, carora li se va restitui din buget nu 8, ci 12 % TVA din exporturi", a scris Slusari pe pagina sa de facebook.

Totodata, deputatul mai mentioneaza ca este inexplicabila propunerea Ministerului Finantelor privind plafonarea taxelor locale. 

"Probabil, cineva din acest guvern, ma scuzati, considera ca primarii si consilierii locali sunt niste idioti, care nu sunt capabili sa decida judicios care ar fi taxele locale optime pentru business. Cat va mai dura aceasta politica dezastruoasa prin care cineva de la Chisinau sa se bage impertinent in viata comunitatilor noastre si sa le dicteze ce trebuie sa faca?", mai scrie deputatul.

Articole din aceeasi categorie