01.06.2021
Alegatorii care vor sa voteze la locul aflarii lor in ziua alegerilor parlamentare anticipate mai au 10 zile pentru a-si declara noul loc de sedere

Alegatorii mai au la dispozitie 10 zile pentru a depune cererile privind declararea locului nou de sedere pentru a putea vota la alegerile anticipate din 11 iulie.

Potrivit Comisiei Electorala Centrale, pentru a putea vota la o alta sectie de votare decat conform domiciliului sau resedintei valabile, alegatorul trebuie sa depuna o declaratie de sedere la autoritatea administratiei publice locale din localitatea unde doreste sa voteze.

"Procedura data permite alegatorului sa fie inscris in lista electorala de baza a sectiei de votare conform locului nou de sedere declarat si sa-si poata exercita dreptul la vot la sectia de votare respectiva", anunta responsabilii.

Pentru a depune declaratia, persoanele trebuie sa se prezinte cu buletinul de identitate in original pentru confirmare. Declaratiile depuse pentru scrutinele anterioare nu mai sunt valabile. Termenul de depunere a declaratiilor e 10 iunie inclusiv.

Articole din aceeasi categorie