10.07.2020
Agentia Proprietatii Publice a rezolutionat contractul cu Avia Invest de concesiune a Aeroportului International Chisinau si cere restituirea bunurilor

Agentia Proprietatii Publice anunta ca la data de 8 iulie a rezolutionat contractul de concesiune a activelor aflate in gestiunea I.S. „Aeroportul International Chisinau” si a terenului aferent nr. 4/03, incheiat cu SRL „AVIA INVEST” iar drept efect a solicitat de la SRL „AVIA INVEST” restituirea bunurilor Aeroportului International Chisinau.

Responsabilii de la APP anunta ca la data de 30 august 2013, Agentia Proprietatii Publice a incheiat Contractul de concesiune a activelor aflate in gestiunea I.S. „Aeroportul International Chisinau” si a terenului aferent nr. 4/03 cu SRL „AVIA INVEST”.

"Potrivit contractului, concesionarul s-a obligat sa garanteze finantarea concesiunii pe tot termenul contractului in volumul si termenele prevazute, prin constituirea garantiei de buna executie a contractului, pentru fiecare din etapele de implementare.

SRL „AVIA INVEST” nu a executat obligatiile contractuale de edificare a obiectivelor concesionale stabilite in Programul investitional atat pentru Etapa I investitionala cat si pentru Etapa II, acumulind restante la capitolul investitii in jur de 66.2 mln. EUR.

Pentru etapa a II-a de implementare a concesiunii, garantia de buna executie a contractului de concesiune a expirat la 31.12.2019, iar SRL „AVIA INVEST” nu a executat obligatia contractuala privind constituirea unei noi garantii de buna executie in valoare de 1 000 000 EUR", se arata in comunicatul emis de Agentia Proprietatii Publice.

Responsabilii mai spun ca la data 14.04.2020, Agentia Proprietatii Publice a expediat notificarea preliminara nr. 09-056-1714 si a solicitat SRL „AVIA INVEST” executarea obligatiilor contractuale privind constituire a garantiei de buna executie a contractului acordindu-se o perioada de rezolutie, de 60 de zile, in care SRL „AVIA INVEST” urma sa constituie o garantie valabila de buna executie a contractului de concesiune.

"SRL „AVIA INVEST” nu s-a conformat solicitarii Agentiei Proprietatii Publice, urmare a ce SRL „Avia-Invest” prin adresarea nr. 09-05-1888 din 06.05.2020 a fost informata repetat despre necesitatea executarii obligatiei contractuala privind constituirea garantiei de buna executie.

In perioada de rezolutie, de 60 de zile de la data receptionarii notificarii preliminare, acordata prin contract, SRL „AVIA INVEST” nu a executat obligatiile contractuale, incalcind grav prevederile contractului de concesiune incheiat la 30 august 2013",se arata in comunicatul emis de Agentia Proprietatii Publice.

Drept urmare, pentru neexecutarea obligatiunilor contractuale, la data de 8 iulie 2020, Agentia Proprietatii Publice a rezolutionat contractul de concesiune a activelor aflate in gestiunea I.S. „Aeroportul International Chisinau” si a terenului aferent nr. 4/03, incheiat cu SRL „AVIA INVEST” iar drept efect a solicitat de la SRL „AVIA INVEST” restituirea bunurilor Aeroportului International.

Articole din aceeasi categorie