08.06.2021
Achizitionarea energiei electrice, in vizorul procurorilor. PG verifica legalitatea semnarii in 2008 a contractului de furnizare a energiei electrice din Ucraina pentru Republica Moldova

Procuratura Generala verifica legalitatea incheierii in anul 2008 a contractului de furnizare pentru Republica Moldova a energiei electrice din Ucraina.

Potrivit Procuraturii Generale verificarile au demarat pe 5 mai 2021, dupa ce Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a anulat ordonanta de refuz in pornirea urmaririi penale pe acest caz, emisa in anul 2017 de PCCOCS. 

"Actiunea survine ca urmare a aparitiei unor noi circumstante relevante, in prezent, Procuratura Generala fiind in proces de acumulare a probatoriului necesar in vederea dispunerii unei solutii legale pe caz", anunta Procuratura.

PG precizeaza ca solutia dispusa de Judecatoria Chisinau, sediul Ciocana, a fost emisa in contextul respectivei ordonante a Procurorului General de reluare a procesului penal.

"Actualmente, investigatiile se desfasoara ”in rem”, fara a-i fi atribuit cuiva vreun statut procesual pe acest caz", mai scriu responsabilii.

Articole din aceeasi categorie