02.09.2019
A început sesiunea de toamnă a Parlamentului
Sesiunea de toamna a Parlamentului a inceput luni, 2 septembrie, iar deputatii au revenit la munca. O dispozitie in acest sens a fost semnata de presedintele legislativului, Zinaida Greceanii, informeaza MOLDPRES.

Potrivit Directiei comunicare si relatii publice a Parlamentului, Biroul permanent urmeaza sa se convoace si sa decida cand va avea loc prima sedinta plenara din noua sesiune.

Sesiunea de primavara-vara a Parlamentului s-a incheiat pe 31 iulie, in cadrul acesteia fiind organizate 16 sedinte plenare si adoptate 76 de acte legislative. De pe 1 august deputatii au plecat in concediu, iar la mijlocul lunii august acestia au revenit la munca si s-au intrunit intr-o sesiune extraordinara, la care au adoptat mai multe proiecte.

Conform prevederilor legale, parlamentul se intruneste in doua sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primavara incepe in luna februarie si nu poate depasi sfarsitul lunii iulie. Sesiunea de toamna incepe in luna septembrie si nu poate depasi sfarsitul lunii decembrie. 

Articole din aceeasi categorie