10.07.2020
A doua transa de 30 milioane de euro a sprijinului macro-financiar ar putea fi eliberata maine. Ce spune Maia Sandu despre asumarea raspunderii de catre Guvern pentru modificarile la proiectul bugetului

A doua transa de 30 milioane de euro a sprijinului macro-financiar ar putea fi eliberata maine. Despre asta a vorbit Maia Sandu in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Maia SANDU, LIDER PAS: "Politica externa este dezechilibrata. Republica Moldova a fost la fel de izolata cum este si astazi, mai izolata decat acum nici nu se poate. Am inteles ca maine vor fi eliberate cele 30 milioane de euro din transa a doua pentru care noi ne-am batut atat. Dar in acelasi timp s-a anulat transa a treia, dintre care o parte din suma era donatii. Intre timp, Guvernul nu poate atrage bani, i-au pierdut, si acum se imprumuta de pe piata interna de la bancile din tara in conditii mai proaste. Nu putem vorbi despre o politica externa echilibrata, nici o economie echilibrata."

Cat despre modificarile la proiectul de lege pentru bugetul de stat pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea, Maia Sandu spune ca nu sunt suficienti bani nici pentru economie, nici pentru agricultura, iar daca economia se va prabusi, ne va fi foarte greu. 

Sandu a mai adaugat ca PAS a avut cerinte minime ca sa sprijine acest proiect, astfel au cerut completarea cu cel putin 300 milioane lei pentru a compensa pierderile din agricultura, au cerut ca pentru domeniul HORECA sa se aloce bani pentru compensarea salariilor pentru trei luni, timp in care nu au activat.

Astazi, Ion Chicu a reusit din a patra tentativa, sa-si asume raspunderea pentru un set din patru legi in fata Parlamentului. Setul de legi prevede majorarea salariilor pentru medici, acordarea a cate 700 de lei pentru pensionarii care au o pensie mai mica de trei mii de lei, acordarea de ajutoare pentru rudele lucratorilor medicali care au pierdut lupta cu Covid-19 si altele. Toate, insa, se vor intampla la toamna, cu doua luni inainte de alegerile prezidentiale.

Articole din aceeasi categorie