20.12.2019
A discutat Maia Sandu cu Pavel Filip, dupa ce PD a votat cu PSRM demiterea guvernului Sandu? Ce spune lidera PAS despre frigaruiul, care ar fi avut loc la Floresti si unde socialistii ar fi cumparat 17 deputati democrati - VIDEO
Maia Sandu spune ca personal n-a vorbit cu Pavel Filip dupa ce PD a votat impreuna cu PSRM demiterea guvernului Sandu, dar au facut-o colegii sai din partid. Lidera PAS sustine ca democratilor le-a fost frica sa sustina reforma justitiei impreuna cu Blocul ACUM.

Intrebata de ce nu l-a sunat pe Pavel Filip ca sa-l convinga sa nu voteze motiunea de cenzura in Parlament pentru demiterea guvernului Sandu, lidera PAS a declarat ca Filip nu este cel care controleaza partidul si ca chiar daca il suna, nu erau sa se produca schimbari.

Totusi, Maia Sandu spune ca discutii cu Pavel Filip au avut atat colegii sai din partid, cat si oameni importanti din afara tarii: "PD n-a avut nicio intentie sa comunice, au discutat cu PSRM si le era frica de reforma justitiei pe care am pornit-o si ca vor incepe sa fie deschise dosare penale. De asta, s-au simtit cu musca pe caciula. S-au temut, n-au vrut".

Cat despre frigaruiul care ar fi avut loc la Floresti si unde socialistii ar fi cumparat 17 deputati democrati, asa cum a declarat anterior Vladimir Voronin, fostul premier spune ca seful statului foloseste aceleasi instrumente pe care le-a utilizat anterior Vlad Plahotniuc cand a mituit parlamentarii sa treaca de partea lor.

"Cum credeti ca a obtinut acest vot? Sau peste noapte ideologia lui Igor Dodon a devenit atractiva?"

Fostul premier spune ca si anterior PD si PSRM ar fi avut diferite discutii si intelegeri.

VEZI SI: PSRM ar fi “cumparat 17 deputati de la PD.” Declaratiile lui Vladimir Voronin: “35+17 avem 52, poftim. Au fost la frigarui. Sarbu si Nichiforciuc se ocupa de asta”

Anterior, Presedintia a declarat ca Igor Dodon nu a participat la acel gratar, care ar fi fost organizat la Floresti. Iar socialistii sustin ca nici membrii PSRM nu au fost prezenti.

Pe circumscriptia de la Floresti a castigat democratul Eugeniu Nichiforciuc, el fiind si vicepresedinte al fractiunii PD in Parlament. Nichiforciuc este considerat si omul care ar fi propus colegilor sai din formatiune sa paraseasca randul democratilor pentru o suma de 350 de mii de euro fiecare. Cel putin asta a declarat anterior Renato Usatii.

Articole din aceeasi categorie