07.02.2020
Vlad Plahotniuc ar fi dat indicatii Ministerului Apararii, in luna iunie, atunci cand Moldova se confrunta cu dubla guvernare - VIDEO
Vlad Plahotniuc ar fi dat indicatii Ministerului Apararii, in luna iunie, atunci cand Moldova se confrunta cu dubla guvernare. Socialistul Vasile Bolea a afirmat acest lucru aseara la emisiunea Lorenei Bogza. Invitatii, reprezentanti ai fractiunilor parlamentare, cred ca dubla identitate a fostului lider PD inca nu a fost retrasa, pentru ca institutiile statului mai au nevoie de timp sau s-ar fi poticnit in proceduri.

Vasile BOLEA, DEPUTAT PSRM: "In una din zilele acelea de foc, Vladimir Plahotniuc impreuna cu premierul de atunci, fiind deputat pe circumscriptia Nisporeni, a fost la ministerul Apararii si dadea indicatii comandamentului superior din cadrul fortelor armate".

Aseara s-a pus in discutie si dubla identitate a mai multor cetateni din Moldova, precum si interdictia data de Statele Unite familiei Plahotniuc.

Lorena BOGZA: De ce ar fi avut nevoie de a doua identitate?

Igor MUNTEANU, DEPUTAT PPDA: "Nu seful statului poarta responsabilitatea, ci institutiile statului".

Igor VREMEA, DEPUTAT PDM: "Institutiile statului trebuie sa clarifice situatia, daca se constata".

Lorena BOGZA: Pana acum n-am vazut sa i se retraga al doilea pasaport lui Plahotniuc. De ce nu se intampla acest lucru?

Igor VREMEA, DEPUTAT PDM: "Nimeni nu stie ce sta in spate, daca si este o asemenea situatie, fiindca eu nu stiu despre asta".

Lorena BOGZA: Ati facut o interpelare la SIS ca sa aflati de ce a primit a doua identitate? Ce se intampla cu al doilea pasaport? I se retrage lui, in ce conditii?

Igor VREMEA, DEPUTAT PDM: "Eu n-am facut o interpelare de acest gen. Noi vem o lege are permite acordarea sau protejarea unor persoane in anumite situatii".

Lorena BOGZA: Domnul Candu a zis ca domnia sa este bine-merci in Statele Unite, iar Pompeo a facut pur si simplu niste declaratii politice.

Igor MUNTEANU, DEPUTAT PPDA: "Toate declaratiile politice pe care le face un secretar de stat a departamentului de stat american nu sunt doar politice, au consecinte".

Pe 14 iunie 2019, PD a anuntat ca cedeaza puterea, iar peste cateva ore dupa asta, Vlad Plahotniuc a parasit tara. Potrivit Procuraturii Generale, dosarul privind uzurparea puterii in stat este inca in desfasurare, iar acum alte detalii nu se dezvaluie.

Articole din aceeasi categorie