13.02.2023
Coruptia nepedepsita ii poate impinge pe moldoveni mai aproape de pericolul razboiului? Cristi Danilet: „Un stat este slab daca nu are servicii secrete puternice si daca are functionari corupti”

Judecatorul roman Cristi Danilet, a declarat in cadrul emisiunii In Profunzime ca Republica Moldova se afla in pericol din cauza razboiului ce are loc in apropierea Republicii Moldova. Mai mult de atat, lipsa conlucrari intre Parlament, Guvern si sistemul de justitie poate face tara sa devina slaba si vulnerabila in fata inamicului.

Cristi DANILET, JUDECATOR ROMAN:„Siguranta nationala cu lupta anticoruptie si justitia trebuie sa mearga mana in mana. Un stat este slab daca nu are servicii secrete puternice si daca are functionari corupti. Statul acela este slab si devine vulnerabil. Parlamentul, impreuna cu guvernul si impreuna cu sistemul de justitie  conduc, de fapt statul moldovean. Toti trebuie sa isi asume partea lor de raspundere.”

De asemenea, Danilet spune ca lucrurile ar trebuie luate in serios, intrucat un razboi cu privire la Moldova ar fi dezastruos.

Cristi DANILET, JUDECATOR ROMAN:„Sunteti la granita unui razboi, a unui stat care duce un razboi. Sunteti intr-un pericol si a fost avertizata Republica Moldova de presedintele Zelenski zilele trecute ca exista un pericol dinspre Moscova cu privire la Republica Moldova. Lucrurile acestea nu sunt de joaca. Un atentat, un atac, un razboi cu privire la Moldova ar fi dezastruos”.

Totodata, Cristi Danilet explica cat de grav este o justitie incorecta, atunci cand intr-un stat, coruptia ramane nepedepsita. 

Cristi DANILET, JUDECATOR ROMAN: „Toate institutiile statului trebuie sa functioneze la capacitate maxima. Justitia trebuie sa mearga bine, rapid, sa condamne coruptia la pedepse ferme, nu cu suspendare si sa dispuna masuri preventive. Degeaba te crezi puternic daca nu au judecatori sa-si faca treaba, nu sa pronunte sentite si acesta sa plece cu nasul sus fluierand.”

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 07940050

Articole din aceeasi categorie