19:22, 21 Decembrie 2012
, PRO TV

Dumitru Arhip, desemnat rugbistul anului! Cine a castigat premiul la feminin


Sportivul Dumitru Arhip a fost desemnat rugbistul anului de catre Federatia Nationala de profil. Titlul de cea mai buna jucatoare si l-a pastrat castigatoarea de anul trecut, Oxana Bunici.Rugbistul Dumitru Arhip a devenit in anul 2012 campion in Rusia cu echipa Enisei Krasnoiarsk. Tot in acest an el a reusit sa se transfere la o echipa cu mari traditii in rugby, gruparea Ospreys din Tara Galilor.

 

El a debutat  deja in doua meciuri in tricoul celor de la Ospreys, in ambele partide fiind introdus la schimb. Premiul de cel mai bun rugbist al anului a fost primit de masa sa, intrucat Dumitru Arhip se afla la echipa de club. Cea mai buna rugbista a anului a fost aleasa Oxana Bunici. Ea este lidera echipei Femina-Chisinau, formatie ce domina rugby-ul feminin. De premii speciale au beneficiat toate jucatoarele de la Femina.


In afara celor doi laureati principali, in topul premiantilor au mai acces Andrei Romanov ce evolueaza la echipa VVA Monino in Rusia, el devenind cel mai bun jucator moldovean din strainatate. Deasemenea Sergiu Motoc a fost desemnat cel mai bun antrenor de seniori, Nicolae Bragarenco - cel mai bun antrenor de juniori, iar Anatol Tipa s-a ales cu premiul pentru cel mai bun arbitru.


Nationala Moldovei are parte de un debut dezastruos in sezonul 2013 in Cupa Europei pe Natiuni. Haiducii au jucat doua partide, suferind in ambele meciuri infrangeri. Moldova a pierdut cu 54 la 6 in fata Suediei si a cedat cu 32 la 14 de la nationala Germaniei. Urmatoarea partida tricolorii o vor juca pe 16 martie, acasa, cu Cehia.

Alte ştiri despre: