15:41, 1 Decembrie 2013
, PRO TV

VIDEO. Ziua Nationala a Romaniei la Chisinau. Sute de moldoveni au marsaluit pentru unirea cu Romania


Cladirea Guvernului de la Chisinau a fost incercuita de un lant de oameni, care au simulat astfel Hora Unirii din 1918. In fata Ambasadei Romaniei a fost intonat imnul Desteapta-te, romane, iar in scuarul Operei Nationale s-a dat un concert cu aceasta ocazie. Actiunile au fost organizate de mai multe ONG-uri unioniste de la Chisinau.Cu tricolorul in maini si scandand „Unire!”, sute de oameni au pornit spre Ambasada Romaniei de la Chishinau. Acolo, au intonat imnul „Desteapte-te, romane”. Majoritatea il stiau pe de rost, dar au fost si dintre cei care s-au mai uitat pe foaie.

 

Ulterior, manifestantii au marsaluit spre cladirea Guvernului, iar in drum li s-au alaturat mai multi trecatori.

 

Pe unde a trecut coloana de manifestanti, circulatia a fost blocata, iar pe alocuri s-au format ambuteiaje. Mai multi oameni s-au aratat deranjati de actiunile organizate cu ocazia Zilei Romaniei si s-au declarat impotriva unirii.

 

Ajunsi in fata Guvernului, oamenii s-au tinut de maini si au incercuit cladirea executivului. Astfel, ei au vrut sa reproduca atmosfera de la Alba Iulia de acum 95 de ani.

 

Intre timp, liberalii si simpatizantii acestora au marcat Ziua Romaniei aparte. Acestia au incins hore in scuarul Operei Nationale.

 

Astazi se implinesc 95 de ani de la Unirea Transilvaniei cu Romania, votata de Adunarea Nationala la Alba-Iulia.

Alte ştiri despre: ziua nationala, chisinau, manifestatie,