17:13, 11 Martie 2018
, PRO TV

Zi sumbra in Japonia. Mii de oameni au comemorat victimele cutremurului care a zguduit tara acum sapte ani. Seismul a provocat un tsunami si accidentul nuclear de la Fukushima - VIDEO


Zi sumbra astazi in Japonia. Mii de oameni au comemorat victimele cutremurului care a zguduit tara acum sapte ani. Seismul a provocat un tsunami si accidentul nuclear de la Fukushima. In memoria celor 18 mii de oameni, care au murit atunci, astazi s-a tinut un minut de tacere.


 

La ora locala 5 si 46 de minute, exact atunci cand un cutremur de 9 grade pe Richter a lovit tara, japonezii au tinut un minut de reculegere. Unii au mers in zona de coasta unde s-a produs tragedia.

 

Asa cum se intampla in fiecare an, o ceremonie oficiala a avut loc si la Tokyo, in prezenta premierului japonez.

 

Shinzo ABE, PREMIERUL JAPONIEI: Trebuie sa oferim sprijin psihologic celor care au fost fortati sa-si paraseasca casele pe o perioada lunga de timp.”

 

 Epicentrul cutremurului produs in 2011 a fost intr-o provincie din nord-estul tarii, la o adancime de doar 30 de kilometri. Seismul a provocat un tsunami, cu valuri uriase. Dezastrul insa nu s-a oprit aici. 

 

Valul imens s-a prabusit peste centrala nucleara de la Fukushima, provocand mai multe explozii si scurgeri de radiatii. In total, peste 18 mii de oameni si-au pierdut viata, iar peste 160 de mii au fost evacuati. 

Alte ştiri despre: