18:13, 8 Martie 2018
, PRO TV

Zeci de femei, sustinute de barbati, au marsaluit prin centrul capitalei. Manifestantii au vrut sa demonstreze in felul acesta ca solidaritate intre femei exista - GALERIE FOTO


Au strabatut cartiere intregi ca sa ceara drepturi egale in loc de flori. Zeci de femei, sustinute de barbati, au marsaluit astazi prin centrul capitalei. Manifestantii au vrut sa demonstreze in felul acesta ca solidaritate intre femei exista. Pe unii trecatori i-a cam naucit mesajul activistelor, asa ca acestia le-au cerut sa mai aplece capul.Manifestantii cred ca vina ar fi a societatii care a produs o multime de stereotipuri ce pun femeia mai prejos decat barbatul. Si lidera PAS, Maia Sandu a fost intr-un... pas cu manifestantele. 


Discriminarea este evidenta in public, sustin activistii, dar este prezenta si acasa, ascunsa de multe ori in familie. Unii trecatori, printre care si femei, s-au uitat chioras la cei care marsaluiau. 

 

Cateva cupluri care au ales sa petreaca ziua de opt martie strabatand strazile, capitalei ne-au spus ca armonia in familie incepe cu repartizarea treburilor casnice.

 

Marsul pentru solidaritate intre femei are loc anual in Moldova din 2011. Acesta a fost organizat de Gender Doc, un ONG care promoveaza, printre altele, drepturile comunitatii LGBT. Ziua Internationala a Femeii a fost adoptata in 1977 printr-o rezolutie a Adunarii Generale a ONU.

 

Prima data, insa, evenimentul a fost marcat la inceputul secolului trecut. Sarbatoarea aminteste de miscarile muncitoarelor din industria textila de la New York, care protestau, cerand un program de munca mai scurt si salarii mai mari.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerie foto realizata de Constantin Grigorita. 

Alte ştiri despre: