11:07, 22 Aprilie 2018
, PRO TV

Washington Post: Casa Alba se teme ca anuntul lui Kim Jong-un este de fapt o capcana


Casa Alba a reactionat cu scepticism la anuntul venit de la Phenian cu privire la suspendarea testelor nucleare si pe cele cu rachete balistice intercontinentale, relateaza Washington Post.
Potrivit publicaţiei americane, Casa Albă a avertizat că liderul nord-coreean, Kim Jong-un, ar putea întinde o capacană şi a promis să nu facă paşi înapoi de la atitudinea fermă de până acum, înainte de întâlnirea celor doi şefi de stat.


Trump a calificat pe Twitter anunţul venit de la Phenian drept ”progres” şi ”veşti bune”. Dar, în spatele scenei, consilierii săi l-au avertizat în legătură cu ceea ce NU a spus Kim Jong-un în anunţul de sâmbătă - adică o promisiune directă pentru dezarmarea nucleară.


Deşi unii analişti internaţionali s-au bucurat de atitudinea pozitivă a liderului nord coreean înainte de summitul cu Trump, consilierii de la Casa Albă s-au entuziasmat mai puţin.


În opinia lor, strategia lui Kim Jong-un, de a-şi lua un angajament relativ modest şi care poate fi oricând anulat, este aceea de a crea iluzia că este rezonabil şi dispus la compromis.

Alte ştiri despre: