16:24, 11 Noiembrie 2018
, Stirile PRO TV

Voturile vor fi renumarate in statul Florida, dupa acuzatii de frauda


Voturile vor fi renumarate in statul Florida, unde republicanii castigasera postul de senator la o diferenta de doar 0,15%.


 

Florida a decis renumărarea voturilor în alegerile pentru postul de guvernator al statului şi pentru un mandat de senator, în contextul acuzaţiilor reciproce de fraudă, relatează AFP, conform news.ro.

 

La 18 ani după o renumărare rămasă celebră în alegerile prezidenţiale din anul 2000, Florida se găseşte din nou într-o situaţie electorală incertă.

 

Rezultatele renumărării vor fi cunoscute în 15 noiembrie.

 

În alegerile pentru postul de guvernator, ultimele rezultate oficiale publicate sâmbătă arătau că republicanul Ron DeSantis, susţinut de către preşedintele Donald Trump, îl devansase pe candidatul democrat Andrew Gillum, una dintre noile figuri ale opoziţiei, cu doar 33.684 de voturi în plus din cele 8,2 milioane, reprezentând 0,41%.

 

Cursa între senatorul democrat Bill Nelson şi rivalul său republican Rick Scott, actual guvernator al Floridei, rămâne strânsă: avansul lui Scott era de 12.562 de voturi, reprezentând 0,15% (50,07% faţă de 49,92%).

 

Sursa: News.ro

Alte ştiri despre: