12:35, 1 Decembrie 2017
, PRO TV

Voronin, preocupat de raportul Kroll. Candu: "Urmariti blogul meu personal si poate o sa-l vedeti" - VIDEO


Intrebat despre cand va fi publicat cel de-al doilea raport Kroll, presedintele Parlamentului i-a sugerat liderului comunist sa fie atent la postarile lui, in conditiile in care primul raport fusese publicat in 2015 tot de el pe aceeasi platforma.


 

Vladimir VORONIN, DEPUTAT PCRM: “Tot promiteti ca o sa publicati raportul Kroll? Ca cineva o zis ca nu aveti de gand asta.” 

 

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: “Ce tine de raportul Kroll, urmariti blogul personal al meu si poate o sa vedeti.”

 

 Apoi, Voronin l-a intrebat pe Candu care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca Moldova pentru a primi cele 100 de milioane de euro de la europeni.

 

Vladimir VORONIN, DEPUTAT PCRM: “Filip o raportat ca totul e bine de la Bruxelles, apoi delegatia UE a spus ca sunt 28 de conditii. Care sunt astea?”

 

Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: “Aceste conditii vor fi cunoscute de plenul parlamentului, pt ca acordul trebuie sa fie ratificat de parlament.”

 

Compania britanica Kroll a fost selectata, in urma unui concurs, pentru a verifica tranzactiile dubioase de la Banca de Economii, Banca Sociala si Unibank. Primul raport a fost publicat in 2015, de catre presedintele Parlamentului pe blogul sau.

 

In acesta se arata ca in furtul miliardului din cele trei banci ar fi fost implicate in jur de 75 de companii, care ar fi actionat concertat, toate avand legatura cu Ilan Shor.

 

Primarul de Orhei, care este cercetat in dosarul BEM, se declara nevinovat. Cel de-al doilea raport urma sa apara pana la sfarsitul lunii noiembrie, insa acest lucru nu s-a mai intamplat.

Alte ştiri despre: