16:47, 1 Aprilie 2015
, PRO TV

Voronin iese la rampa: PLDM si PD i-ar fi promis ca la 2 luni dupa ce va vota Guvernul, 5 ministri vor fi DEMISI


PLDM si PD i-ar fi promis lui Vladimir Voronin ca la 2 luni dupa ce va vota Guvernul, cei 5 ministri pe care nu ii accepta vor fi demisi. Este dezvaluirea liderului PCRM, facuta astazi in cadrul unei conferinte de presa. Dintre cei 5, doar Oleg Efrim nu se mai regaseste in Executiv, spune Voronin, care afirma ca nu stie cum va actiona daca solicitarile sale nu vor fi indeplinite pana la termenul care expira peste o saptamana. Vlad Filat si Marian Lupu nu au comentat deocamdata declaratiie.


 

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: ”Sefii de fractiuni ne-au dat asigurari ca dupa 2 luni aceste persoane n-o sa fie in functie, numa unul dintre ei a fost eliberat, Oleg Efrim, restul - Viorel Cibotaru, Sergiu Palihovici, Maia Sandu, Sergiu Afanasenco”.

 

Acum, spune Voronin, liderii PLDM si PD si-ar fi modificat promisiunile, cerand nu 2 luni, ci 100 de zile. Acum o saptamana insa, impreuna cu aceste 2 formatiuni, comunistii au votat pentru ca sedinta la care s-a discutat raportul comisiei de ancheta sa se desfasoare cu usile inchise.

 

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: ”Am sustinut decizia sa fie secreta anume din considerentul securitatii financiaredaca se face publiciatte, mai departe aceste dosare nu poate merge”.

 

Vladimir Voronin afirma ca PCRM nu va sustine lichidarea celor 3 banci, Banca de economii, Unibank si Banca Sociala, asa cum a  propus, de exemplu, ambasadorul Uniunii Europene, Prikka Tapiola, si ca ar fi trebuit demisa toata conducerea Bancii Nationale, nu doar viceguvernatorul Emma Tabarta.

 

Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: ”Dupa emma, peste 2 luni, conform regulamentului s epoate inca pe cineva. I s-a propus lui dragutan demisia de onoare, a refuzat ori s emai gandeste”.

 

Acum o saptamana in cadrul sedintei parlamentului, care s-a desfasurat cu usile inchise, deputatii au audiat raportul comisiei de ancheta in cazul celor 3 banci. La final legislativul a decis sa-i demita pe viceguvernatorul BNM Emma Tabarta si pe presedintele CNPF Artur Gherman. De asemenea, Guvernului i s-a acordat un termen de 30 zile pentru a evalua cine se face vinovat.

Alte ştiri despre: