13:28, 11 August 2017
, PRO TV

Vom plati mai putin! Asa a reactionat Donald Trump la decizia Moscovei de a reduce numarul personalului diplomatic american din Rusia - VIDEO


Vom plati mai putin! Asa a reactionat Donald Trump la decizia Moscovei de a reduce numarul personalului diplomatic american din Rusia. Presedintele american i-a multumit omologului sau de la Kremlin pentru acest lucru. Pana la 1 septembrie, ambasada si consulatele Statelor Unite din Rusia vor ramane fara 755 de angajati.


 

Donald TRUMP, PRESEDINTELE SUA: ”Vreau să-i mulţumesc (lui Putin- n.r.) pentru că încercam să reducem cheltuielile, iar în ceea ce mă priveşte, sunt foarte recunoscător că a redus un număr mare de persoane.”

 

 Donald Trump s-a aratat foarte multumit de faptul ca personalul diplomatic american de pe teritoriul Rusiei va fi redus. A avut si un argument. 

 

Donald TRUMP, PRESEDINTELE SUA: ”Nu există niciun motiv real pentru ca ei să revină la Moscova. Vom economisi mulţi bani.”

 

 Nu este clar daca Trump a vorbit serios, ori a fost o ironie la adresa presedintelui rus. Mai ales ca anterior, Departamentul de Stat american a criticat decizia luata de Moscova. Iar secretarul de stat, Rex Tillerson a spus ca Statele Unite vor veni cu un raspuns.

 

Presa americana scrie ca Washingtonul ar putea inchide unul dintre cele 4 consulate ale Rusiei din SUA. Pana la 1 septembrie, 755 de angajati, printre care si cetateni rusi, vor trebui sa paraseasca misiunile diplomatice din Rusia. Moscova a luat aceasta decizie ca raspuns la noile sanctiuni adoptate de Congresul american.

Alte ştiri despre: