18:38, 12 Ianuarie 2018
, PRO TV

Vladimir Putin sustine ca liderul opozitiei, Alexei Navalnii este alegerea Statelor Unite pentru presedintia Rusiei. Ce spune liderul de la Kremlin despre Kim Jong - VIDEO


Vladimir Putin sustine ca liderul opozitiei, Alexei Navalnii este alegerea Statelor Unite pentru presedintia Rusiei. Declaratiile au fost facute in cadrul interviu pentru un post de radio din Rusia, dupa ce Washingtonul a condamnat decizia potrivit careia opozantul rus nu are niciun drept legal sa candidezedupa. Putin a vorbit si despre liderul nord-coreean.


 

Vladimir PUTIN, PRESEDINTE RUSIA: “Cred ca Kim Jong Un a castigat fara indoiala aceasta runda. El si-a indeplinit scopul strategic. Are o arma nucleara, o racheta cu raza lunga de actiune de pana la 12 mii de kilometri, care poate atinge orice punct al planetei.”

 

 Declaratiile lui Putin vin dupa ce la inceputul acestei saptamani administratia Coreii de Nord s-au intalnit cu cea a Coreii de Sud, in cadrul discutiilor s-au angajat sa imbunatateasca relatiile bilaterale. Din perspectiva liderului rus, Kim Jong-Un rezolva situatia in mod calm si a spus ca denuclearizarea Peninsulei Coreea va fi posibila in momentul cand toate partile se vor simti in siguranta fara arme nucleare. Putin s-a referit si la Statele Unite, cea mai mare rivala a Coreii de Nord din ultima perioada, acuzand americanii ca ar avea candidatul lor la alegerile parlamentare din Rusia din acest an si anume pe opozantul sau, Alexei Navalinii.

 

Vladimir PUTIN, PRESEDINTE RUSIA: "Persoana pe care ati mentionat-o (n.r.- Navalnii) nu este singura care nu a primit dreptul sa candideze, dar din anumite motive nu se vorbeste si despre ceilalti oameni. Acest lucru arata, in mod evident, preferintele administratiei SUA atunci cand vine vorba despre persoana pe care o vor la conducerea altei tari si pe care ar dori sa o avanseze in politica Rusiei."

 

 In luna decembrie Comisia Electorala Centrala de la Moscova a anuntat ca Alexei Navalnii nu are niciun drept legal sa candideze, din cauza unei sentinte de cinci ani de inchisoare cu suspendare intr-un dosar privind deturnare de fonduri. Statele Unite si Uniunea Europeana au criticat decizia, considerand ca este motivata politic.

Alte ştiri despre: