16:12, 11 Noiembrie 2017
, PRO TV

Vladimir Putin si Donald Trump nu au avut o discutie separata nici in a doua zi a summitului din Vietnam, insa au schimbat, totusi, cateva cuvinte din mers - VIDEO


Vladimir Putin si Donald Trump nu au avut o discutie separata nici in a doua zi a summitului din Vietnam. Presedintele rus le-a spus jurnalistilor ca au fost dificultati de protocol, iar persoanele responsabile vor fi pedepsite. Cei doi lideri au schimbat totusi cateva cuvinte din mers.


 

Donald Trump si Vladimir Putin au schimbat cateva vorbe in timp ce mergeau spre locul unde era programata o fotografie de grup. Si cand s-a facut poza, cei doi lideri au stat alaturi.

 

Discutia bilaterala dintre Trump si Putin nu a mai avut loc. Presedintele rus a explicat motivul.

 

Vladimir PUTIN, PRESEDINTELE FEDERATIEI RUSE: ”In primul rand, aceasta a avut legatura cu programul lui Trump si cu agenda mea, precum si cu anumite formalitati de protocol, carora, din pacate, echipele noastre nu le-au putut face fata. Ei vor fi pedepsiti pentru asta.”

 

Desi nu au discutat intre patru ochi, Trump si Putin au avut trei intalniri scurte in cele doua zile ale summitului. Camerele de luat vederi i-au surprins zambind si strangandu-si mainile. 

 

Presa rusa scrie ca, in timpul discutiilor, cei doi au convenit sa continue eforturile comune pentru a invinge Statul Islamic. Nu au vorbit insa despre problema nord-coreeana. Pe de alta parte, liderul rus nu a scapat de intrebarile privind candidatura sa in alegerile prezidentiale. 

 

Vladimir PUTIN, PRESEDINTELE FEDERATIEI RUSE: ”Deocamdata nu dau niciun raspuns. Vom discuta la aceasta tema cand va veni timpul.”

 

In atentia presei a fost si premierul canadian. Jurnalistele s-au imbulzit pentru a face poze cu oficialul.

 

21 de oficiali au participat la summitul  Cooperarii Economice Asia-Pacific. Evenimentul se va incheia astazi cu un dineu.

Alte ştiri despre: