17:17, 19 Iunie 2018
, PRO TV

Vlad Plahotniuc trimite guvernul in sate. Liderul PD a anuntat ca premierul si ministrii, despre care spune ca sunt tehnocrati, vor face vizite in raioane la solicitarea sa - VIDEO


Vlad Plahotniuc trimite guvernul in sate. Liderul PD a anuntat astazi ca premierul si ministrii, despre care spune ca sunt tehnocrati, vor face vizite in raioane la solicitarea sa. El spune ca in felul acesta functionarii vor afla care sunt problemele oamenilor si vor cauta solutii. Liberalii au declarat ca aceasta nu e decat o operatiune electorala, lucru negat de democrati.


 

Vlad PLAHOTNIUC, LIDER PD: Intregul guvern, in frunte cu prim-ministrul de cateva ori pe luna isi va desfasura activitatea in teritoriu. In zilele de vineri va fi organizat un desant al cabinetului de ministri in cate un raion.”

 

 Asta ar insemna ca membrii executivului sa organizeze sedinte cu localnicii din diferite raioane ca sa puna in discutie problemele lor. Este o practica obisnuita, explica serviciul de presa al guvernului, care sustine ca singura diferenta e ca de acum incolo aceste vizite vor fi organizate mai des. Liberalul Valeriu Munteanu a reactionat primul si a declarat ca aceasta este o operatiune electorala care va compromite randamentul de lucru al executivului. 

 

Valeriu MUNTEANU, FOST MINISTRU: Mai exact, membrii Guvernului vor merge în fiecare circumscripţie electorală, de mână cu, candidatul PD pentru funcţia de deputat în acea circumscripţie şi vor făgădui oamenilor „marea şi sarea”, doar să-i înduplece să fie susţinut omul „celor trei trandafiri şi un dolar”

 

 Purtatorul de cuvant al democratilor a negat acuzatiile fostului ministru liberal si le-a propus celor din PL sa isi delege propriii reprezentanti pentru aceste deplasari ca sa se asigure ca nu e nimic electoral la mijloc. Contactat de noi, Munteanu a spus ca nu va face acest lucru, dar va monitoriza cum decurge activitatea guvernului.

 

Si cum grija democratilor s-a orientat spre regiuni, Plahotniuc a mai spus astazi ca baltenii i-au cerut ajutorul pentru a rezolva problema deseurilor din oras, intrucat autoritatile locale de la Balti nu ar avea acces la poligonul de depozitare a deseurilor. Nu ne-a fost clar, totusi, cum anume au reusit baltenii sa ia legatura cu Plahotniuc.

 

Vlad PLAHOTNIUC, LIDER PD: “Posibilitatea exproprierii terenului respectiv a agentului economic care il gestioneaza.”

 

 Liderul PD spune ca, desi nu colaboreaza cu partidul lui Renato Usatii care l-a inaintat pe proaspatul primar din Balti, nu face decat sa dea o mana de ajutor cetatenilor. Nicolai Grigorisin nu a comentat deocamdata situatia, dar a spus ca va veni mai tarziu cu o declaratie.

 

In alta ordine de idei, Vlad Plahotniuc a amintit astazi si despre proiectul “Drumuri bune pentru Moldova”, care, sustine acesta, s-ar realiza intr-un avans considerabil fata de graficul stabilit.

 

Am incercat sa intelegem ce inseamna aceasta implicare a liderul democrat in activitatea guvernului, iar purtatorul de cuvant al partidului, Vitalie Gamurari ne-a dat asigurari ca executivul nu este politizat, ci pentru ca democratii si-au asumat actul de guvernare, PD-ul nu face decat sa urmareasca si sa intervina acolo unde este nevoie.

 

Am incercat sa aflam detalii chiar de la Vlad Plahotniuc, dar acesta a evitat si astazi sa raspunda la intrebarile noastre.

 

“Aceastea au fost declaratiile, la revedere.”

Alte ştiri despre: