15:41, 6 Iulie 2018
, PRO TV

Vlad Plahotniuc sustine ca rezolutia adopatata de europeni privind suspendarea asistentei financiare este una politica, influentata de opozitia de la Chisinau: "Nu-si va atinge scopul cinic..."


"Asta s-a intamplat pentru ca PAS si PPDA sa obtina beneficii electorale la umatoarele alegeri. Rezolutia promovata nu-si va atinge scopul cinic ca cetatenii sa sufere pe urma ei" - asta spune liderul PD, Vlad Plahotniuc, despre rezolutia adoptata de Parlamentul European care prevede suspendarea sistentei financiare acordate Republicii Moldova.


Vlad PLAHOTNIUC, LIDER PD"PD ramane deplin angajat in planul de reforme indiferent de jocurile politice pe care le vor face altii mai departe.Ne-am asumat costuri electorale imense cand ne-am asumat aceste reforme si vom continua sa le implementam.

 

FMI a acordat o noua transa dupa ce am indeplinit cu succes angajamentele asumate. Ieri, un grup de parlamentari a decis ca nu conteaza ca moldovenii vor avea de suferit si au adoptat aceasta rezolutie.

 

Asta s-a intamplat pentru ca PAS si DA sa aiba beneficii electorale in umatoarele alegeri. Este un gest incorect fata de cetateni si asta doar pentru ca guvernul nu a acceptat sa se implice in justitie.

 

Am vazut cu totii ca in Parlamentul European nu a fost un consens larg. Multi eurodeputati au criticat dur atitudinea fata de oameni, fata de cetatenii din Republica Moldova. Sunt oficiali la Bruxelles care intr-adevart tin la Moldova si cetatenii ei.

 

Rezolutia promovata nu-si va atinge scopul cinic ca cetatenii sa sufere pe urma ei. Vom continua reformele, cresterea economica pe care am inregistrat-o permite sa sa fie finalizate reformele incepute si chiar sa fie demarate proiecte noi. 

Vom revedea reformele in proces de desfasurare si le vom continua, vom stabili care sunt prioritare in functie de nevoile oamenilor. Astfel, vom face ca oamenii sa simta reformele.

PD ramane ferm pe calea reformelor, parcursul spre este. PD ramane deschis conlucrarii cu toti partenerii externi in beneficiul moldovenilor."

 

Ieri, Parlamentul European a adoptat o rezolutie prin care solicita sa opreasca asistenta de 100 de milioane de euro pentru Moldova. Totodata a cerut Comisiei Europene sa suspende si sprijinul bugetar de 20 de milioane de euro. Eurodeputatii sustin ca finantarea ar putea fi deblocata daca scrutinul din toamna va fi corect. Inainte de a vota, oficialii au criticat dur guvernarea de la Chisinau si decizia de a anula alegerile din capitala.

 

Tot in cadrul sedintei de ieri, sefa diplomatiei UE, Federica Mogherini a declarat ca este dezamagita de deciziile luate de institutiile de la noi privind alegerile locale.

 

Dupa dezbateri, deputatii europeni au adoptat rezolutia cu 343 de voturi pentru, 35 impotriva si 160 de abtineri. In total au fost inaintate 6 rezolutii, votata fiind cea a Partidului Popular European.

 

Alegerile din 3 iunie din Chisinau, castigate de Andrei Nastase au fost declarate nule de catre instanta de judecata, din cauza unui live facut de Nastase pe facebook, in care acesta indemna oamenii sa iasa la vot. Pe 29 iunie Comisia Electorala a luat act de decizia instantei de judecata, care a declarat nule alegerile din 3 iunie din Chisinau, anuntand ca alegeri generale vor fi organizate 2019.

Alte ştiri despre: