21:29, 28 Septembrie 2017
, PRO TV

Igor Munteanu, In PROfunzime: "Igor Dodon si Vlad Plahotniuc, impreuna cand s-au anuntat rezultatele alegerilor prezidentiale" - VIDEO


Liderul PD, Vlad Plahotniuc si candidatul PSRM la prezidentiale, actualul presedinte, Igor Dodon, au fost impreuna in momentul in care s-au anuntat rezultatele scrutinului prezidential din 2016, a afirmat, directorul IDIS Viitorul, Igor Munteanu. Prezent in studioul emisiunii inPROfunzime, el a mai spus ca Plahotniuc i-ar fi facilitat atunci lui Dodon o discutie cu presedintele Ucrainei, Petro Porosenko.


 

Igor Munteanu,directorul IDIS Viitorul: "O sa incep cu o surpriza pentru voi, va aduceti aminte in ultima zi de alegeri, comentam in acest minunat studiou rezultatele alegerilor prezidentiale, exact in acea zi domnul Dodon a avut o convorbire cu presedintele Porosenko care l-a felicitat cu rezultatele obtinute si care i-a pus niste conditii cu privire la situatia in care ar putea sa viziteze Ucraina, pentru ca aceste conditii erau determinate de felul in care a avut un discurs candidatul in campania electorala si care nu erau acceptabile pentru Ucraina.

 

Si cel mai interesant lucru este cine i-a transmis receptorul candidatului Dodon care inca nu era presedinte atunci. Deci, aceasta intrebare valoreaza multe milioane si evident ca de la persoana care i-a transmis telefonul sa vorbeasca cu presedintele Porosenko porneste toata aceasta. Evident ca acea persoana era liderul PD si de la asta pornim, respectiv scenografia care se intampla in viata politica din RM a crat niste piese foarte interesante pentru ca sa avem iluzia ca PSRM este opusul PD si in acest fel s-a divizat oarecum scena politica.

 

In realitate, evident ca PD si PSRM sunt intr-o anumita coordonare, desi se urasc, se iubesc in acelasi timp si au probabil anumite momente in care isi coordoneaza foarte bine activitatile."

 

El nu a precizat, insa, unde a avut loc intalnirea si nici ce conditii i-a inaintat Petro Porosenko lui Igor Dodon pentru a vizita Ucraina. 

 

Invitat la emisiunea InPROfunzime, directorul biroului Radio Europa Libera Chisinau, Vasile Botnaru, a declarat ca nu se asteapta ca Igor Dodon sa comenteze curand afirmatiile facute de Igor Munteanu.

 

Vasile Botnaru, directorul biroului Radio Europa Libera Chisinau: "Dodon nu o sa vorbeasca pana cand n-o sa-i convina lui Plahotniuc asta. Lui Plahotniuc nu-i convine acuma sa divulge existenta acestor aranjamente, ajustari si sincronizari. 

 

Moderatoarea emisiunii, Lorena Bogza, si-a exprimat speranta ca presedintele va comenta ceea a spus Igor Munteanu, mai ales ca Igor Dodon a sustinut mereu ca nu are nicio legatura cu Vlad Plahotniuc si nu a discutat cu acesta. 

Alte ştiri despre: