17:23, 6 Martie 2018
, PRO TV

Vlad Plahotniuc anunta ca PD nu va avea candidatul sau la sefia Chisinaului si ca-l va sustine pe Andrei Nastase sau pe oricine va fi propus de partidele de dreapta - VIDEO


Partidul Democrat nu va avea candidatul sau la functia de primar al capitalei si este gata sa-l sustina pe Andrei Nastase sau pe oricare alt candidat comun al partidelor de dreapta. Anuntul a fost facut astazi de Vlad Plahotniuc la traditionalul sau brifieng de marti. PAS si PPDA spun ca nu vor negocia cu democratii, iar PL inca nu a reactionat. Cei de la PPEM sunt gata sa discute.


 

Vlad PLAHOTNIUC, LIDERUL PD: “PD a luat decizia de a sustine la alegerile locale din Chsiinau un candidat unic al partidelor pro-euroepe. Noi vom sustine persoana care va obtine suportul politic al partidelor de dreapta, suportul PAS, PL, PPDA si PPEM. ”

 

 Si desi se lauda ca PD-ul ar avea sanse destul de mari sa castige aceste alegeri, democratii nu vor propune propria lor candidatura.

 

Vlad PLAHOTNIUC, LIDERUL PD: “A facilita negocierele dintre partidele europene.”

 

 Democratii nu au precizat ce vor face in cazul in care toate aceste partide isi vor desemna candidaturile si se arata convinsi ca va exista, totusi, un candidat comun.

 

Vitalie GAMURARI, PURTATOR DE CUVANT PD: “Eu nu vreau sa comentez ceea ce va fi ulterior”. 

 

 Reactiile partidelor nu au intarziat sa apara.

 

Alexandru SLUSARI, VICEPREŞEDINTE PLATFORMA DEMNITATE ŞI ADEVĂR: “Cu mafia nu se negociaza. Am vazut faptele reale ale PD in alegerile prezindentiale cand si-au restras candidatul in functia de presedinte si a doua zi exponentii PD au inceput sa munceasca in teritoriu  pentru Igor Dodon.” 

 

Dumitru JOMIR, PURTĂTOR DE CUVÂNT, PPEM: Suntem în favoarea dialogului politic dintre formatiunile de dreapta, in beneficiul locuitorilor capitalei.

 

Liberalii au reactionat pe facebook. Intr-o postare a partidului se spune ca PD-ul trebuie sa convina asupra unui candidat cu partidele cu care s-a unit in CMC impotriva primarului Dorin Chirtoaca si a uzurpat puteriea in Chisinau. 

 

Primarul-intermiar Silvia Radu, despre care oponentii politici spuneau ca este apropiata partidului democrat, a scris intr-o postare pe facebook, ca  toti politicienii inclsiv Vlad Plahotniuc sunt o apa si-un pamant. 

 

Ieri, Andrei Nastase a fost inaintat drept candidat la functia de primar al capitalei din partea PPDA. Anterior Dorin Chirtoaca a declarat ca toate partidele ar trebui sa desemneze candidati pentru locale, pentru a mobiliza alegatorii, iar intr-un eventual al doilea tur, formatiunile de centru-dreapta sa sustina impreuna un candidat.

 

Presedintele Igor Dodon a scris ieri pe facebook, ca solutia optima pentru a economisi bani in contextul alegerilor, este ca parlamentarele programate in toamna sa aiba loc pe 20 mai, odata cu localele. Comisia Electorala inca nu a stabilit data alegerilor de la Balti si Chisinau, dar o poate face pana pe 20 martie. Acum CEC-ul estimeaza cheltuielile necesare pentru organizarea scrutinelor localele din aceste doua municipii, intrucat nu au fost planificati bani pentru asta.

Alte ştiri despre: