20:07, 29 Iunie 2018
, PRO TV

Vlad Plahotniuc a ales judecatorii care au invalidat alegerile locale din Chisinau. Asta a declarat primarul ales Andrei Nastase la emisiunea InPROfunzime. Acesta afirma ca vrea sa caute dreptate la CEDO - VIDEO


Vlad Plahotniuc a ales judecatorii care au invalidat alegerile locale din Chisinau. Asta a declarat aseara primarul ales Andrei Nastase la emisiunea InPROfunzime. Acesta afirma ca vrea sa caute dreptate la CEDO. Purtatorul de cuvant al democratilor a declarat ca acuzatiile lui Nastase sunt lipsite de logica.


 

Andrei NASTASE,  LIDER PPDA: „Acest criminal Plahotniuc, care a facut tot ce a fost posibil ca acest scrutin sa fie anulat. El a decis judecatorii care vor examina, i-a scris hotararea lui Berdilo, dictata de Poalelungi. Avocatul meu i-a surpins scriind acesta hotare”.

 

 Vitalie GĂMURARI, PURTĂTOR DE CUVÂNT, PD: ”Nu am stiut ca presedintele CSJ este preocupat sa scrie unele hotari si este stranie declaratia fara argumentare."

 

Judecatoarea Rodica Berdilo, cea care a declarat nul scrutinul din trei iunie nu ne-a raspuns nici astazi la telefon. Acum doua zile ea a reactionat intr-o postare pe pagina de facebook a Judecatoriei Chisinau cu sediul in sectorul Centru. 

 

“M-am condus strict şi fără excepţii de prevederile legii, în speţă Codul Electoral, care prevede la art.47 alin.(8) că în ziua alegerilor şi în ziua precedentă alegerilor nu se admite nici un fel de agitaţie electorală, cuvântul cheie fiind ”nici un fel," scrie Berdilo.

 

Magistratii Curtii Supreme de Justitie, care au mentinut decizia Rodicai Berdilo, nu au fost de gasit astazi, iar purtatorul de cuvant al Curtii de Apel, Octeabrina Popa ne-a spus ca judecatorii de la Apel neaga acuzatiile lui Nastase, calificandu-le declarative.

 

In acelasi timp, purtatorul de cuvant al Curtii Constitutionale, ne-a comunicat ca Mihai Poalelungi nu comenteaza acuzatiile de aseara din cadrul emisiunii InPROfunzime si ca s-a expus, acum doua zile, intr-un comunicat.

 

Mihai POALELUNGI, PREŞEDINTELE CURȚII CONSTITUȚIONALE: ”Mentionez ca nu am nicio legatura cu procesul de elaborare si cu ideile care fundamenteaza hotararile instantelor de drept comun de invalidare a acestor alegeri. Imi dedic activitatea exclusiv problemelor de drept constitutional ridicate in fata Curtii pe care o prezidez. Ii rog pe domnul Nastase si pe alti posibili intriganti sa nu mai foloseasca numele meu atunci cand raspandesc falsuri.” 

 

Andrei Nastse spune ca va merge la CEDO pentru a-si face dreptate. Anterior Consiliul Superior al Magistraturii a sarit in apararea judecatorilor, criticati de  societatea civila pentru deciziile de invalidare a alegerilor din Chisinau si a indemnat cetatenii si mass-media sa respecte limitele dreptului la libera exprimare.

Alte ştiri despre: