17:33, 14 Aprilie 2015
, inprofunzime

VIDEO MEMORABIL. Zinainda Greceanii in 2009 ameninta ca politia va folosi armele impotriva protestatarilor


VIDEO MEMORABIL. Zinainda Greceanii in 2009 ameninta ca politia va folosi armele impotriva protestatarilor

Chisinaul are nevoie de o gospodina. Asta cred socialistii, care au decis sa o propuna pe Zinaida Greceanii la functia de primar al capitalei. Prezentarea oficiala a candidatului a avut loc astazi la Arcul de Triumf, in prezenta a catorva zeci de sustinatori.


Igor DODON, DEPUTAT, PARTIDUL SOCIALISTILOR: “Urmatorul primar al municipiului Chisinau ar putea fi dna Greceanaii Zinaida.” 


Socialistii considera ca Zinaida Grecianai are mai multe capitati dar mai ales este “gospodina”. Calitatea pe care Greceanai a promis ca o va demonstra la prima ocazie.In fata a zeci de simpatizanti Zinaida Greceanii a vorbit in doua limbi si a promis ca va face ordine in oras.

 

Zinaida GRECEANII, DEPUTAT, PARTIDUL SOCIALISTILOR: “Eu am capacitatea asta de a consoloda o echipa de oamenii profesionisti. Eu sunt sigura ca noi vom face regula in oras.”


Multi dintre cei prezenti au spus ca de fapt au venit la protest.: "Lasa sa spuna ca am fost cu partidul comunistilor, m-am dat cu socialistii si acum vreau sa conduc cu primarul. Da orasului ii trebuie o gospodina, gospodarul zice fa ceea, fa ceea, dar gospodina sa spuna ca asa-i.”

 


Zinaida Greceanii are 59 de ani si a mai  ravnit la fotoliul de primar al capitalei in anul 2005. Atunci ea a obtinut 50 la suta din voturi insa alegerile nu au fost validate din cauza prezentei slabe la vot. Actual primar Dorin Chirtoaca a acumulat atunci putin peste 7 la suta. In martie 2008 Greceanii devine prim-ministru. Ea a detinut aceasta functie doar un an, dar s-a remarcat prin discursul de dupa protestele din 7 aprilie 2009, cand  ameninta ca politia va folosi armele. Socialistii sunt primii care si-au prezentat  oficial candidatul la functia de primar al capitalei. Si-au mai anuntat intentia de a se inscrie in cursa electorala, actual primar Dorin Chirtoaca, fostul edil Serafim Urechean, activistul Oleg Brega si omul de afaceri Renato Usatai. Totodata si celelalte partide parlamentare au declarat anterior ca vor lupta pentru fotoliul de primar de Chisinau. 

Alte ştiri despre: Zinaida Greceanii ,