18:19, 22 Iulie 2012
, PRO TV

VIDEO. Marsul Unirii, marcat de incidente la Cahul! Liga Tineretului Rus si "Patriotii Moldovei" i-au imbrancit pe manifestanti


Incidente la marsul unirii desfasurat astazi la Cahul. Un grup de tineri de la partidul Patriotii Moldovei si Liga Tineretului Rus s-a luat la harta cu manifestantii, imbrancindu-i. Politia a intervenit, formand un cordon intre cele doua tabere.


 

Contramanifestantii, care, erau in jur de 50, au aruncat cu oua si pietre in unionisti, injurandu-i. Nicio persoana nu a fost retinuta.

 

Marsul a fost organizat de Platforma Actiunea Civica 2012, Partidul National Liberal si Consiliul Unirii, care promoveaza ideea unirii Moldovei cu Romania.

 

Organizatorii anuntau initial ca vor da foc simbolurilor comuniste. Contramanifestantii spun ca au vrut sa impiedice incendierea, considerand ca ar fi o insulta la adresa moldovenilor.

 

Saptamana trecuta, Parlamentul a aprobat legea privind condamnarea regimului totalitar comunist. Potrivit documentului, simbolistica acestui regim este scoasa in afara legii. 

Alte ştiri despre: