17:19, 21 Martie 2018
, PRO TV

Viceprimarul de Orhei, fosta comunista Reghina Apostolova, candidatul Partidului Sor la sefia capitalei. Anuntul facut de Ilan Sor - VIDEO


Viceprimarul de Orhei, fosta comunista Reghina Apostolova este candidatul Partidului Sor la sefia capitalei. Anuntul a fost facut astazi de Ilan Sor, care considera ca aceste alegeri sunt o risipa de bani, deoarece mandatul este de doar un an. Potrivit Ziarului de Garda, Apostolova ar fi fost vizata in raportul Kroll.Reghina Apostolova, fost pretor al sectorului Rascani si consilier PCRM in Consiliul Municipal in Chisinau spune ca intr-un timp foarte scurt va reusi sa schimbe in bine lucrurile in capitala. Desi a vorbit in limba rusa, purtatorul de cuvant al partidului Sor sustine ca aceasta cunoaste romana. 

 

Reghina APOSTOLOVA, CANDIDAT DESEMNAT, PARTIDUL SOR: “Locuitorii Chisinaului, la fel ca si locuitorii Orheiului vor drumuri bune, un oras curat, terenuri de joaca, zone de odihna.” 

 

 Potrivit Ziarului de Garda, Apostolova a  fost vizata in primul raport Kroll despre furtul miliardului.


Aceasta ar fi cumparat in 2013 actiuni de la Banca Sociala si Unibank pe bani imprumutati din off-shore-urile britanice, folosind conturi intr-o banca letona. Ilan Sor spune ca nu a candidat la sefia capitalei deoarece mai are treaba la Orhei. Mai mult, el crede ca alegerile din Chisinau sunt o risipa de bani pentru ca primarul este ales doar pentru un an, iar Consiliul municipal ramane in componenta veche. 

 

Ilan SOR, LIDERUL PARTIDULUI SOR: “Eu le-am promis orheienilor ca voi veni si voi face tot ce am promis. Mai am nevoie de timp pentru asta. Pana nu voi face tot ce am promis la Orhei, eu de acolo nu ma duc.”

 

Sor a fost condamnat de prima instanta la 7 ani si jumatate de inchisoare in dosarul BEM. El se afla in libertate pana la o decizie definitiva. In urmatoarele zile partidul sau urmeaza sa anunte si  candidatul pentru municipiul Balti.

 

Pana acum 3 partide si-au desemnat candidatii la sefia capitalei. PPDA va merge in cursa electorala cu Andrei Nastase, PL cu Valeriu Munteanu, iar PSRM cu Ion Ceban. Democratii nu au spus ce vor face, in lipsa unui candidat unic din partea principalelor partide de dreapta. Alegerile noi in Chisinau vor avea loc pe 20 mai, dupa ce Dorin Chirtoaca si-a dat demisia.

 

In urmatoarele 10 zile urmeaza sa fie constituite  consiliile electorale de circumscriptie dupa care pana pe 19 aprilie, candidatii se vor putea inscrie in cursa. Campania electorala incepe in momentul inregistrarii.

Alte ştiri despre: