21:37, 28 Decembrie 2017
, PRO TV

Veaceslav Negruta, despre declaratia lui Filip privind faptul ca 90 la suta din oamenii care apar in raportul Kroll-2 sunt onesti: "Trebuie sa cunoastem cine sunt cei 90 la suta"


Astazi, la emisiunea InPROfunzime, Veaceslav Negruta, a comentat declaratia lui Pavel Filip privind faptul ca 90 la suta dintre oamenii care apar in raportul Kroll-2 sunt onesti. Fostul ministru al Finantelor a mentionat ca populatia trebuie sa cunoasca cine sunt acesti oameni.


 

Veaceslav Negruta, fost ministru al Finantelor: "Aceasta declaratie este un element esential. In 2 ani si jumatate nu s-a intamplat nimic. Declaratia prim-ministrului arata si explica de ce nu s-a intamplat, pentru ca s-a purtat grija celor 90 de procente, a oamenilor onesti.

 

Ceea ce a spus prim-ministrul indica ca mai departe nu trebuie sa ne asteptam la prea multe surprize. Din punctul meu de vedere noi trebuie sa cunoastem cine sunt cei 90 la suta.

 

Cine i-a spus ca 90 de proceste sunt onesti?!! Avem nevoie de o abordare mult mai serioase, iar astfel de decizii, care sunt politice, sunt total contraindicate, iar pe de alta parte ne ajuta sa intelegem ce s-a intamplat in 2016-2017. Sa admitem ca acele 90 de procente sunt parte a clasei politice.

 

BNM confirma ca exista aceasta pretentie financiara de 15 miliarde de lei fata de un grup de companii. Pe o suma de 13 miliarde exista o decizie definitiva. Plus alte doua miliarde care sunt in prima instanta. Sunt multe lucruri de investigat. "

 

90 la suta din oamenii care apar in raportul Kroll 2, sunt onesti si din acest motiv nu le-a fost publicat numele. Asta a spus premierul Pavel Filip, acum 2 zile, dupa ce a fost publicata sinteza raportului Kroll-2. 

 

Saptamana trecuta BNM a publicat o sinteza a raportului Kroll 2. Documentul, care are 57 de pagini si este in limba engleza, nu contine numele beneficiarilor miliardului furat. In sinteza se arata ca investigatorii americani considera ca aceste nume ar trebui sa ramana confidentiale, pentru a nu prejudicia procesele civile si penale in desfasurare.

 

In document figureaza tarile prin care au fost spalati banii furati din cele trei banci falimentare. De asemenea sunt descrise schemele prin care 50 de companii din grupul Shor s-au imprumutat de la institutiile financiare. 

Alte ştiri despre: