21:25, 19 Octombrie 2017
, PRO TV

Veaceslav Negruta, despre decizia CC: "Un spectacol regizat de mult timp. Cei de la guvernare au sesizat ca e mai mult decat s-au asteptat. Se creeaza o impresie de circ"


Veaceslav Negruta, fost ministru al Finantelor, a declarat la emisiunea InPROfunzime ca decizia pe care a luat-o CC reprezinta un spectacol regizat si ca aceasta ofera un spatiu larg de interpretari.


 

Veaceslav Negruta, fost ministru al Finantelor: "Normele legale sunt aplicate in varianta sa extrema, fiind implicata si Curtea Constitutionala. Aceasta face parte dintr-un spectacol pe care il vedem regizat de mult timp.

 

Ce a facut Parlamentul? A asteptat intentionat aceasta decizie a CC? Nu pot sa spun cat de corect a decis CC. Ceea ce am vazut in textul hotararii mi se pare ca decizia ofera un spatiu larg de interpretari. Din punctul asta de vedere mi se pare ca si cei de la guvernare au sesizat ca e mai mult decat s-au asteptat. PD a venit imediat cu o reactie si a spus ca Vlad Plahotniuc nu pretinde la functia de prim-ministru. Cumva s-a venit in anticiparea anumitor scenarii.

 

Noi am intrat intr-un ciclu politic in care la 2 ani vom avea alegeri, se suprapun alegerile prezidentiale cu cele parlamentale de la 2 la 2 ani. Ulterior am putea avea conflicte intre puterea executiva din Presedintie si cea legislativa din Parlament. Aceasta creeaza o impresie de circ interminabil. Societatea in loc sa fie concentrata pe altceva, ea urmareste acest show non-stop."

 

Acum 2 zile Curtea a decis ca Igor Dodon a incalcat Constitutia atunci cand a refuzat sa numeasca ministrul Apararii. Prin urmare, seful statului poate fi inlocuit pentru aceasta actiune de presedintele Parlamentului, care va fi cel care va semna decretul. Chiar si dupa decizia Curtii, Igor Dodon a declarat ca nu-l va numi pe Sturza ministru si i-a amenintat pe magistrati ca vor raspunde penal pentru hotararea luata.

Alte ştiri despre: