22:39, 6 Martie 2018
, PRO TV

Veaceslav Berbeca, despre anuntul facut de Vlad Plahotniuc privind candidatul unic pentru Primaria Chisinau: "Silvia Radu va avea tot sprijinul necesar din partea PD" - VIDEO


Invitat in cadrul jurnalului de la ora 22:30 cu Suada Karkouki, analistul politic, Veaceslav Berbeca, a comentat anuntul facut astazi de Vlad Plahotniuc, privind faptul ca PD-ul nu va avea candidatul sau la sefia Chisinaului si ca-l va sustine pe cel care va fi propus de partidele de dreapta.


 

Veaceslav BERBECA, ANALIST POLITIC: "Eu cred ca PD urmareste propriile sale interese. Este o declaratie care are mai multe mize si care trebuie sa creeze anumite avantaje pentru PD in acest an electoral. Trebuie sa acrediteze ideea ca acest partid demonstreaza ca stie sa lase la o parte interese de partid si ca are o maturitate politica.

 

Ceea ce de fapt a declarat domnul Plahotniuc azi. Deasemenea aceasta declaratie trebuie sa arate ca democratii sunt unii dintre stalpii in procesul de integrare europeana a RM pentru faptul ca au zis ca vor sprijini o candidatura pro-europeana. Evident ca ar mai fi o alta miza si anume de a spune ca nu au un candidat foarte bun, cu sanse bune de a fi ales in functia de primar al Chisinaului.

 

Si cred ca mai este si o alta miza si anume faptul ca o data ce aceasta oferta va fi refuzata si in cazul in care un candidat pro-european nu va fi ales in functia de primar toate aceste esecuri vor fi pusa pe seama partidelor care au refuzat oferta PD. 

 

Eu cred ca PD-ului i-ar conveni un primar care sa fie aproape de PD si cred ca aceasta declaratie este o declaratie care trebuie sa puna presiune pe partidele pro-europene.

 

Din start PD a stiut ca aceasta initiativa va fi rezuzata, fiindca noi stim ca aceasta imbratisare a democratilor este sufocata pentru partidele de dreapta si in cazul in care vor exista mai multe candidaturi din partea mai multor partide evident ca va creste sansa vreunui reprezentant care va fi sprijinit de PD in aceste alegeri. 

 

Doamna Silvia Radu cred ca va avea sprijinul PD si aceasta se inscrie foarte bine cu ceea ce s-a intamplat astazi, ma refer la declaratia privind candidatul pro-european si de ce Silvia Radu nu ar fi un candidat pro-european. Si am refer deasemenea la declaratia doamnei Silviei Radu care a criticat imixtiunile intereselor de partid in viata primariei.

 

Deci este incercarea de crearea unei aparente de desociere dintre PD pe de o parte si pe de alta parte doamna Silvia Radu. Si cred ca aceasta perioada care a mai ramas pana la alegrile locale daca vor fi organizate, doamna Silvia Radu va avea tot sprijinul necesar din partea PD pentru a intra in turul doi, turul doi este important si atunci lucrurile ar putea sa se schimbe. "

Alte ştiri despre: