11:05, 11 Ianuarie 2016
, PRO TV

Valeriu Strelet NU va mai face parte din grupul de negociatori. Lucinschi: "asa am decis la partid"


Liberal-democratii au decis sa schimbe grupul de negociatori cu PD, PL si grupul Leanca. Astfel, vicepresedintele PLDM Valeriu Strelet, dar si alti deputati din partid nu vor mai merge la negocieri.


 

Deputatul liberal-democrat Chiril Lucinschi a declarat ca acest lucru s-a decis ieri la partid. Astfel, vicepresedintele PLDM Valeriu Strelet nu va mai face parte din grupul de negociatori:

 

Din grupul de negociatori vor face parte: Chiril Lucinshi, Liliana Palihovici si Valeriu Ghiletchi.

 

La sedinta Consiliului Politic National de saptamana trecuta PLDM nu a decis nimic, din cauza lipsei de cvorum. Astfel ramane in vigoare ceea ce au decis liberal-democratii anterior, ca vor participa la crearea unei majoritati parlamentare, insa nu renunta la conditiile enuntate anterior.

 

Biroul n-a putut hotari nimic, decat sa lase in vigoare ultima decizie a consiliului: participarea la negocieri doar in conditiile in care functia de premier revine PLDM. Vicepresedintele PLDM Iurie Tap a dat de inteles ca in sedinta de astazi mai multi deputati s-au pronuntat pentru votarea unui premier propus de PD, insa  a negat ca acestia ar intentiona sa plece din fractiune.

 

Atunci Tap n-a vrut sa ne spuna daca acesti deputati sunt gata sa-si puna semnatura pe lista intocmita la inceputul acestei saptamani de democrati si neafiliati privind crearea unei majoritati parlamentare. Acum cateva zile liderul PD Marian Lupu anunta ca astazi democratii ii vor pune pe masa presedintelui lista cu deputatii care sunt gata sa voteze guvernul, dar si candidatul. O decizie recenta a Curtii Constitutionale il obliga pe seful statului sa desemneze premier candidatulc care are sustinerea majoritatii. Anterior Nicolae Timofti spunea ca PD insista pe Vlad Plahotniuc. La randul lor, democratii declarau ca au mai multe candidaturi.

Alte ştiri despre: