12:51, 1 Octombrie 2018
, PRO TV

Valeriu Munteanu, despre faptul ca Eduard Harunjen refuza sa fie audiat in Parlament in dosarul furtului miliardului: "Astfel ar trebui sa confirme ca Ilan Sor, protejatul PD, a fost unul dintre artizanii furtului miliardului"


Dupa ce Procurorul General, Eduard Harunjen, a refuza sa fie audiat in Parlament in dosarul furtului miliardului, liberalul Valeriu Munteanu a criticat aceasta pe pagina sa de facebook.


 

Mesajul postat de Valeriu Munteanu pe pagina sa de facebook: "Audierile parlamentare privind furtul miliardului nu vor avea loc. Adevărul este ţinut de guvernare, la fundul mării. Din motive neştiute, secţia PPEM din cadul PD a votat joia trecută pentru organizarea audierilor parlamentare pe subiectul furtului miliardului, asigurând astfel voturile necesare realizării acestor audieri atât de mult aşteptate de cetăţenii Republicii Moldova.

 

L-am văzut crispat pe preşedintele Parlamentului, domnul Andrian Candu, când a constatat că se vede obligat să anunţe organizarea audierilor, dar a fost imediat salvat de socialistul Vlad Bătrâncea, care a cerut ca aceste audieri să aibă loc săptămâna aceasta, obţinând astfel suficient timp pentru ca democraţii să „găsească o soluţie” pentru anularea incomodei proceduri.

 

Vicepreşedintele legislativului, domnul Vitiuc, i-a explicat îndelung ceva domnului George Mocanu (numărătorul PPEM), iar acesta, subit a anunţat că retrage 7 voturi date pentru organizarea audierilor. Conform procedurilor, Andrian Candu a pus la vot anularea audierilor, având în vedere „răzgândirea” ppem-ştilor, dar să vezi, din cauza, lipsei din sala a câtorva deputaţi din arcul guvernamental, nu s-a întrunit un număr suficient de voturi pentru anularea audierilor. Astfel, în „lupte grele” şi cu multe bâlbe de organizare a celor de la guvernare, trebuie organizate audieri pe subiectul arhicunoscut şi extrem de durut al furtului miliardului.

 

Dar vedem că „găsirea soluţiei” a reuşit, procurorul general, unul din actorii centrali aşteptaţi la audierile parlamentare, a anunţat Parlamentul, printr-o epistolă siropoasă, că se vede obligat să refuze solicitarea purtătorilor suveranităţii poporului, pe motiv că astfel ar vicia ancheta...sau mai bine zis, ar trebui să confirme că Ilan Şor, protejatul PD, a fost unul dintre artizanii furtului miliardului, iar schema furtului şi hoţii sunt cunoscuţi, doar că din motive tainice (şi favorabile guvernării) nu pot fi arătate poporului.

 

Cu siguranţă vor urma şi alte epistole şi de la ceilalţi invitaţi la audierile de joi, iar majoritatea parlamentară, „îngrijându-se” de integritatea interminabilei anchete, va dispune anularea acestora, iar până hăt după alegeri acest subiect nu va mai putea fi abordat din perspectiva controlului parlamentar...

 

...În tot acest timp, banii din furtul miliardului se cheltuie pe cumpărarea loalităţii oamenilor săraci şi năcajiţi...pentru concludenţă a se vedea „fenomenul ŞOrhei”.

 

Procurorul General, Eduard Harunjen, refuza sa fie audiat in Parlament in dosarul furtului miliardului. Asta pentru ca prezentarea detaliilor ar contravine principiilor juridice. Despre asta Harunjen l-a informat pe Candu printr-o scrisoare, sustine serviciul de presa al Procuraturii Generale.

 

Scrisoarea a fost inregistrata si urmeaza sa fie examinata de Biroul Permanent al Parlamentului. Saptamana trecuta, socialistii au cerut ca guvernatorul BNM, seful CNA si Procurorul General sa prezinte in Parlament date in legatura cu procesul de recuperare a miliardului disparut. Compania Kroll a fost angajata de Guvern pentru a investiga frauda bancara, in urma careia 1 miliard de dolari a disparut din Banca de Economii, Banca Sociala si Unibank.

Alte ştiri despre: