12:25, 7 Februarie 2019
, PRO TV

Valeriu Cerba, invitat astazi la dezbaterile de la PRO TV. Profilul candidatului independent, pe circumscriptia uninominala 26


Valeriu Cerba este invitat astazi la dezbaterile de la PRO TV. El este candidat independent pe circumscriptia uninominala 26.


 

Potrivit moldova.org, din 2011 până în prezent deţine funcţia de prorector al Universităţii de Studii Europene din Moldova şi activează în cadrul Biroului de Avocaţi ,,Prodreptate”. Este supranumit „salvator al satului Palanca”, după ce a salvat această localitate de o explozie devastatoare ce avea să se producă din clipă în clipă în timpul războiului de pe Nistru.

 

În perioada 1981-2008, a fost inspector superior, şef de secţie, şef de direcţie profilaxie, prorector la Academia „Ştefan cel Mare”, vicecomisar al judeţului Chişinău, şef adjunct al Direcţiei generale organizare şi inspectare, şef adjunct al Departamentului ordine publică al MAI, şef Direcţie planificare, organizare şi control la acelaşi minister.

 

Din 2009 până în 2011 a ocupat funcţia de consilier şi şef de cabinet al ministrului de Interne. Participând la războiul de pe Nistru şi fiind timp de opt ani membru al Comisiei Unificate de Control, Valeriu Cerba este expert în problema reglementării diferendului transnistrean.

 

Valeriu Cerba si-a anuntat participarea pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 in calitate de candidat independent pe circumscriptia nr. 26 din care fac parte unele cartiere din sectoarele Centru si Buiucani.

 

CEC a publicat declaratia de avere a candidatului.

 

Organizatiile constituente ale Initiativei Civice pentru un Parlament Curat 2019 (ICPC) nu au publicat profilul concurentului.

Alte ştiri despre: