18:53, 8 Ianuarie 2016
, PRO TV

Nicio decizie la Consiliul National Politic al PLDM, din cauza lipsei de cvorum. Liberal-democratii n-au putut decat sa-si mentina decizia anterioara - VIDEO


N-au inca, nu stiu ce au, dar era bine sa fie... cvorum. Cam asa au patit astazi liberal-democratii care nu si-au putut aduna proprii-i membri in sedinta. Nici jumatate din mult-asteptatul Consiliu Politic National nu s-a prezentat. Asa ca, desi a discutat o zi intreaga, PLDM n-a putut decat sa-si mentina decizia anterioara, desi unii deputati s-au pronuntat pentru votarea unui premier propus de PD.


 

Nici macar 80 dintre cei peste 230 de membri ai Consiliului National Politic s-au prezentat astazi in sedinta.


Iurie TAP, VICEPRESEDINTE PLDM: ”Colegii sunt in vacanta sau au alte activitati. Asa ca a avut loc o sedinta extraordinara a biroului politic.


Biroul n-a putut hotari nimic, decat sa lase in vigoare ultima decizie a consiliului: participarea la negocieri doar in conditiile in care functia de premier revine PLDM. Vicepresedintele PLDM Iurie Tap a dat de inteles ca in sedinta de astazi mai multi deputati s-au pronuntat pentru votarea unui premier propus de PD, insa  a negat ca acestia ar intentiona sa plece din fractiune.

 

Iurie TAP, VICEPRESEDINTE PLDM: ”Au avut loc discutii in contradictoriu. Au lipsit 3 deputati, sunt peste hotare. In sedinta s-a vorbit despre anumite situatii, dar nu trebuie calificat asa ca unii deputati sunt gata sa paraseasca.


Tap n-a vrut sa ne spuna daca acesti deputati sunt gata sa-si puna semnatura pe lista intocmita la inceputul acestei saptamani de democrati si neafiliati privind crearea unei majoritati parlamentare. Acum cateva zile liderul PD Marian Lupu anunta ca luni democratii ii vor pune pe masa presedintelui lista cu deputatii care sunt gata sa voteze guvernul, dar si candidatul. O decizie recenta a Curtii Constitutionale il obliga pe seful statului sa desemneze premier candidatulc care are sustinerea majoritatii. Anterior Nicolae Timofti spunea ca PD insista pe Vlad Plahotniuc. La randul lor, democratii declarau ca au mai multe candidaturi.

Alte ştiri despre: