10:55, 12 Octombrie 2016
, PRO TV

In lupta pentru prezidentiale - Dodon si Sandu, pe primele locuri - Nastase abia pe 4. Maia Sandu se bucura de cea mai mare incredere - la capatul opus e Filat, Timofti, Ghimpu si Plahotniuc. Sondaj CCSM


Liderul PAS, Maia Sandu, se bucura de cea mai mare incredere, urmata de Dodon, Lupu si Nastase, iar in lupta pentru prezidentialele din 30 octombrie, Dodon ar lua cele mai multe voturi, urmat de Sandu, Lupu si Nastase. Asta arata datele unui nou sondaj elaborat de Centrul de Cercetare Sociologica din Moldova.


 

Sondajul a fost organizat in perioada 21 septembrie - 8 octombrie cu 1600 de respondenti. Circa 60% din ei au fost din zona rurala, iar 40% din zonele urbane. Marja de eroaree este de circa 3%.

 

Intrebati pentru cine ar vota la alegerile prezidentiale din 30 octombrie, respondentii sondajului de opinie lansat azi de Centrul de Cerceetare Sociologica l-au ales pe Igor Dodon, ales de circa 28,5%, urmat de Maia Sandu cu 15,9%, Marian Lupu cu 12,5% si Andrei Nastase cu 11,9%. In acelasi context, In topul persoanelor care se bucura de increderea moldovenilor se afla Maia Sandu, urmata de Igor Dodon, Marian Lupu si Andei Nastase.

 

La capatul opus, Vlad Filat, Nicolae Timofti, Mihai Ghimpu si Vlad Plahotniuc sunt politicienii care inspira cea mai mare neincredere printre respondentii sondajului CCSM.

 

“Toti politicienii au un rating negativ mare, din cauza lipsei de incredere in politicieni si partide”, au explicat expertii de la CCSM.

 

Potrivit aceluiasi sondaj, partidele politice cu cel mai inalt raiting sunt PSRM cu 25,2%, PAS cu 15,5%, PDM cu 12,4% si PPDA 9,1%. De cealalta parte, partidele parlamentare, PL si PLDM ar acumula doar 2,2% si respectiv, 1,2%.

 

Centrul de Cercetare Sociologica din Moldova elaboreaza sondaje din 2010, iar de cele mai dese ori, acestea apar in timpul campaniilor electorale. Potrivit acestora, sondajele efectuate de catre organizatie sunt auto-finantate din donatiile voluntarilor.

 

Potrivit membrilor asociatiei, mai multe detalii pot fi gasite pe site www.ccsm.md care, la momentul actual, nu functioneaza.

Alte ştiri despre: