11:45, 19 Mai 2017
, PRO TV

Dodon, dupa discutiile cu reprezentantii Comisiei de la Venetia: "PD-ul va face tot posibilul sa limiteze atributiile presedintelui". La sfarsitul lunii iunie Comisia ar putea veni cu o concluzie


Declaratiile presedintelui Igor Dodon dupa discutiile cu reprezentantii Comisiei de la Venetia.
Igor DODON, PRESEDINTE: "Inteleg mesajele si pozitia politica ale altor partid, in special a PD-ului si cu toti clonii sai care au monopolizat puterea in stat si limiteaza atributiile presedintelui cu orice ocazie.

Inteleg si pozitia unor partide care au sanse minime de a intra in Parlament si incearca sa-si prelungeasca prezenta in Parlament.

Ati vazut ieri mesajele unor astfel de partide. Noi trebuie sa trecem peste astfel de situatii.

Noi trebuie sa construim un sistem echilibrat politic indiferent de interesul partinic al cuiva.

Exista o majoritate parlamentara, exista un presedinte ales direct de popor.

 

Vreau sa le multumesc reprezentantilor Comisiei de la Venetia ca au ascultat opiniile tuturor.

Le-am zis ca noi vom tine cont de practicile internationale de modificare a sistemului electoral si al Constitutiei."

 

REPREZENTAT, COMISIA DE LA VENETIA: "Noi am fost solicitati sa venim aici sa evaluam cele 4 propuneri detaliate in ceea ce priveste dizolvarea Parlamentului.

Aceasta evaluare se va face in contextul unor analize comparative care exista in alte tari.

Speram ca aceasta evaluare va aduce aspecte pozitive. Nu am ajuns la o concluzie deocamdata. Urmeaza sa discutam despre asta in Comisie, la Venetia si la sfarsitul lunii iunie sa venim cu o concluzie."

 

Igor DODON, PRESEDINTE: "PD-ul va face tot posibilul sa limiteze atributiile presedintelui pentru ca nu poate sa-l controleze. Clar ca ei sunt categoric impotriva ca sa-mi dea mai multe atributii.

 

Restul partidelor, PCRM, PLDM stiu ca nu vor trece in urmatorul Parlament si incearca sa-si prelungeasca cat mai mult prezenta in legislativ. Pe 24 septembrie va avea loc referendumul consultativ si vom vedea vointa poporului."

Alte ştiri despre: