18:14, 12 Aprilie 2018
, PRO TV

Candidatul Partidului Sor promite magazine si farmacii sociale, pensii mai mari si drumuri bune. Reghina Apostolova n-a putut sa ne spuna, insa, din ce bani le-ar face pe toate - VIDEO


Iar candidatul Partidului Sor promite magazine si farmacii sociale, pensii mai mari si drumuri bune. Reghina Apostolova n-a putut sa ne spuna, insa, din ce bani le-ar face pe toate. In ajutor i-a sarit Ilan Sor, condamnat pentru fraude bancare, care sustine ca va convinge oamenii de afaceri sa investeasca in Chisinau asa cum a facut si el la Orhei.


 

Reghina Apostolova spune ca vrea sa faca din Chisinau un al doilea Orhei. Candidata care aspira la sefia capitalei promite ca intr-un an sa deschida aici magazine si farmacii sociale, sa ofere alocatii la pensiile batranilor si sa mareasca indemnizatiile pentru maternitate. Infrastructura este si ea o prioritate, anunta Apostolova.

 

Reghina APOSTOLOVA, CANDIDAT PARTIDUL “SOR”: Fiecare centimetru al orasului trebuie sa fie in responsabilitatea celor de la autosalubritate.”

 

 Apostolova spune ca se va inspira de la Orhei pentru programele pe care le va implementa in capitala, printre care si ideea locuintelor sociale cu o plata de doar 500 de lei pe luna, timp de 35 de ani. Le va reusi pe toate, atragand investii straine, spune ea, dar si cu bani din alte fonduri, pe care a evitat sa le numeasca.

“Cat costa programul dvs electoral?”

 

 Ilan Sor, actual primar de Orhei si fost sef la Banca de Economii, sub conducerea caruia s-au produs fraudele bancare din 2014 care au dus la lichidarea bancii, sustine ca va apela la oamenii bogati ai capitalei ca acestia sa investeasca. 

 

Ilan SOR, PRIMAR DE ORHEI:  ”Nu trebuie sa fiti zgarciti, dragi businessmeni! Recunoasteti - chiar si jumatate din veniturile dvs va sunt suficiente ca sa supravietuiti. Eu stiu despre ce vorbesc. Jumatate din incasarile familiei mele, le-am cheltuit pentru dezvoltarea Orheiului si proiectele sociale.”

 

 Ilan Sor a fost condamnat la 7 ani si 6 luni de inchisoare cu executare. Pana la pronuntarea sentintei definitive el se va afla sub control judiciar, deci se poate plimba in libertate. Intre timp, dosarul sau a fost mutat la Curtea de Apel de la Cahul. Acesta este invinuit de abuz in serviciu in cazul gestionarii frauduloase a Bancii de Economii.

 

Procurorii spun ca Ilan Sor ar fi obtinut de acolo 5 miliarde de lei, bani pe care i-ar fi spalat ulterior prin firmele sale off-shore. El se declara nevinovat. Primarul de Orhei a fost vizat si in raportele companiei Kroll, angajata de Guvern pentru a investiga frauda bancara, in urma careia un miliard de dolari a disparut din Banca de Economii, Banca Sociala si Unibank. 

Alte ştiri despre: