13:32, 2 Octombrie 2018
, PRO TV

Unionistul George Simion a fost din nou expulzat din Republica Moldova. Acesta sustine ca ar fi fost retinut si batut - VIDEO


Unionistul George Simion a fost din nou expulzat din Republica Moldova. Acesta spune ca a fost retinut si batut aseara de oamenii legii dupa care i s-a aplicat interdictia de a intra in tara noastra pentru o perioada de 5 ani. Cei de la Biroul de Migratie si Azil neaga ca ar fi aplicat forta fizica.“Au dat in mine, mi-au rupt si hainele, dar ma doare interdictia noua de 5 ani, care e la fel de absurda ca cealalta si sper ca odata pentru totdeauna sa rupem granita nedreapta de la Prut.”

 

De retinere s-au ocupat angajatii Biroului de Migratie si Azil. Acestia au negat ca oamenii legii ar fi aplicat forta fizica si spun ca atunci cand l-au predat autoritatilor romane, George Simion nu avea leziuni pe corp.

 

Serviciul de Presa al SIS nu ne-a raspuns la telefon pentru a ne spune motivul expulzarii. Astazi, ambasadorul roman la Chisinau i-a sugerat activistului sa faca apel la autoritati si sa ceara explicatii. Presedintele Parlamentului sustine ca e devreme sa se expuna pe marginea cazului.

 

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Nu as trage concluzii ca asta a fost compartamentul autoritatilor si nu anume al lui. Aici ramane de investigat si de vazut unde e adevarul.”

 

 Presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, George Simion, a mai primit interdictie de a intra in Moldova si acum doi ani tot pe un termen de 5 ani. Atunci, acesta s-a adresat in judecata, iar Curtea de Apel i-a ridicat interdictia. 

Alte ştiri despre: