09:32, 10 Septembrie 2017
, Stirile PRO TV

Ungaria ar putea avea interzis la fondurile UE, pentru ca nu accepta refugiati


Uniunea Europeana ar trebui sa sisteze fondurile catre Ungaria, daca Guvernul conservator continua sa refuze sa preia refugiati, a declarat ministrul german al Justitiei, Heiko Maas, citat de DPA.


 

„Trebuie să intensificăm presiunea asupra ţărilor care cred că pot încălca legea. Când legea este încălcată, trebuie să existe sancţiuni”, a insistat el.

 

„Oricine contrazice coeziunea europeană în chestiunea europeană nu poate conta pe solidaritatea europeană în chestiuni financiare”, a subliniat Maas, politician din formaţiunea social-democrată SPD, care este ministru al Justiţiei din 2013.

 

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), cu sediul la Luxemburg a respins miercuri plângerile depuse de Slovacia şi Ungaria împotriva politicii UE a migraţiei, confirmând astfel dreptul Bruxellesului de a impune statelor membre să primească azilanţi.

 

Instanţa a stabilit că Uniunea Europeană are dreptul să dispună ca guvernele naţionale să accepte cote de azilanţi - în principal refugiaţi din Siria - care urmau, potrivit unui plan european, să fie mutaţi din Italia şi Grecia în celelate state membre ale Uniunii.

În baza schemei de relocare introduse în 2015 de UE, Ungaria trebuie să ia 1.294 de refugiaţi, dar nu a preluat niciunul.

Alte ştiri despre: