13:33, 9 Noiembrie 2018
, Stirile PRO TV

Un politician extremist din Franta a inventat la TV ca o jurnalista a fost asasinata in Romania


Liderul partidului francez de dreapta Republicanii, Laurent Wauquiez, l-a criticat pe presedintele Emmanuel Macron, pe motiv ca nu a reacttionat in ceea ce priveste asasinarea unei jurnaliste, in Romania.
Potrivit presei, politicianul francez ar fi confundat, de fapt,  România cu Bulgaria sau Slovacia, informează Agerpres, care citează un interviu pentru 20minutes.fr.

 

Invitat miercuri la postul France Inter, liderul dreptei franceze s-a enervat după ce i-a fost adresată o întrebare despre premierul ungar Viktor Orban.

 

„Există astăzi în Europa un anumit număr de ţări care pun o problemă asupra funcţionării democraţiei. Şi sunt uimit să văd uneori indignarea selectivă de care, de altfel, dăm dovadă în această dimineaţă, punându-ne toate tunurile pe Ungaria (...) Dar de România nu mă întrebaţi. Una dintre colegele voastre (jurnaliste n.red) a fost ucisă în România, ţară condusă de socialişti’’, a afirmat Laurent Wauquiez.

 

Iar „în România aveţi un guvern care este susţinut de Emmanuel Macron″, mai crede liderul partidului Republicanii, citat de 20minutes.fr.

 

El afirmase săptămâna trecută acelaşi lucru într-un interviu acordat postului BFMTV, de asemenea într-o declaraţie critică la adresa lui Macron şi în care îl atenţiona pe reporter să nu facă din Viktor Orban „ţapul ispăşitor″ în ce priveşte democraţia şi libertatea presei.

 

„Aveţi în România un guvern care este susţinut de Emmanuel Macron şi unde a fost asasinată o jurnalistă, ceea ce pune o mare problemă pentru libertatea presei″, a pretins atunci Laurent Wauquiez.

 

O informaţie de fapt falsă, după cum constată şi presa franceză, care se întreabă dacă nu cumva el a făcut o confuzie cu Bulgaria, unde jurnalista de investigaţii Victoria Marinova a fost asasinată luna trecută, sau eventual cu Slovacia, deşi acolo un jurnalist a fost cel ucis, Jan Kuciak, asasinat în februarie împreună cu iubita sa după ce investigase legături dintre mafia italiană şi politicieni locali.

 

Sursa: Agerpres

Alte ştiri despre: