18:55, 20 Octombrie 2018
, PRO TV

Un miting de amploare a avut loc la Londra. Sute de mii de oameni au iesit in strada pentru a cere un nou referendum in legatura cu iesirea Regatului Unit din UE - VIDEO


Un miting de amploare a avut loc la Londra. Sute de mii de oameni au iesit in strada pentru a cere un nou referendum in legatura cu iesirea Regatului Unit din Uniunea Europeana. Organizatorii spun ca a fost cea mai mare si cea mai zgomotoasa demonstratie in acest sens.Mii de persoane s-au adunat astazi in capitala engleza si au protestat pentru ca isi doresc un referendum, care sa stabileasca conditiile iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana.

 

“Se vrea un referendum. Oamenii vor sa aiba un cuvant de spus in orice decizie a Guvernului luata in comun cu Uniunea Europeana. Dar care este sansa ca asta sa se intample?“

 

 Multimea a marsaluit pe strazi, iar organizatorii spun ca demonstratia de astazi le-a depasit pe cele anterioare.

 

“- Cum ar arata Brexit-ul potrivit pentru tine? - Brexit-ul ideal este ca sa avem relatii bune cu celelalte tari, dar, in acelasi timp, sa ridicam standardele de viata ale oamenilor de la noi si sa cream locuri de munca platite.”

 

Premierul britanic, Theresa May a respins deja ideea unui astfel de referendum, iar sustinatorii infocati ai Brexit-ului ii dau dreptate.

 

Nigel FARAGE, POLITICIAN BRITANIC: “Sa mai avem un referendum, inainte de a-l implementa pe primul, ar fi ridicol. As fi fericit sa avem un alt referendum, poate in 20 de ani. Sa vedem pana atunci cum se va schimba Europa.”

 

 Ideea unui nou referendum, dupa cel de pe 23 iunie 2016, care a decis cu 52% din voturile exprimate iesirea din UE, a fost lansata de cateva organizatii PRO-UE in aceasta vara. Marea Britanie urmeaza sa se retraga din Uniunea Europeana pe 29 martie 2019, dar nu exista pana acum un acord privind iesirea totala din UE. 

Redactor: Patricia PODOLEANU
MITING DE AMPLOARE, LA LONDRA

Alte ştiri despre: